Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurucs NBA debitē ar trim punktiem

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), savā pirmajā mačā pasaulē spēcīgākajā līgā gūdams trīs punktus un neglābdams Bruklinas Nets komandu no zaudējuma.

Nets viesos rezultātu 100:103 (29:24, 22:27, 25:32, 24:20) piekāpās Detroitas Pistons komandai.

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs kļuva par piekto latviešu basketbolistu, kurš ticis pie iespējas spēlēt NBA. Planētas vadošajā līgā savas karjeras turpina Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kā arī savulaik spēlējuši Gundars Vētra un Andris Biedriņš.

Kurucs savā debijas mačā nospēlēja 11 minūtes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Nets ar Kurucu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Bruklinas vienībā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Keriss Leverts, 23 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 17 punkti bija Džeretam Alenam.

Tikmēr pretiniekiem ar 26 punktiem izcēlās Bleiks Grifins, 24 punkti un 20 atlēkušās bumbas bija Andrē Dramondam, bet 19 punktus guva Redžijs Džeksons.

Kurucs spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigās, ātri gūdams savus pirmos punktus. Tiesa, turpinājumā viņam tik labi neklājās un cēsnieks otrā ceturkšņa sākumā tika nomainīts. Laukumā viņš atgriezās spēles trešajā ceturtdaļā, atkal sastapdamies ar pieredzējušā Grifina pretestību, un mača ceturto ceturksni Nets nospēlēja bez latvieša.

Nets spēles beigās pietuvojās līdz viena punkta deficītam (100:101), tomēr cīņās gaitu lauzt nespēja un piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 100:103.

Bruklinas komandai šajā spēlē traumu dēļ nevarēja palīdzēt Rondijs Holliss-Džefersons, Alens Krebs un Demare Kerols.

Kurucs pirmssezonas pārbaudes mačos viņš sevi apliecināja negaidīti labi, jo četrās cīņās vidēji iemeta 7,8 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas, lai gan laukumā caurmērā pavadīja vien 12 minūtes.

Nākamo maču Nets aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems pašlaik savainotā Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks.

Nets izslēgšanas turnīrā nav spēlējusi trīs sezonas pēc kārtas.

Kurucu Nets jūnijā izraudzījās NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 40.numuru un ar latvieti noslēgusi četru gadu līgumu. Tādējādi viņš kļuva par sesto Latvijas basketbolistu, kurš draftēts pasaules spēcīgākajā līgā.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija VEF Rīga sistēmā, bet pirms trim gadiem viņš nonāca Spānijas kluba Barselonas Lassa paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam.

ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists aizvadītajā sezonā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Kurucs 2014.gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu.

Pērn novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču netiekot pie ievērojama spēles laika.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi