Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lasenbergs: Sniegums Tallinā apliecina, ka BK Ogre ir gatava cīņai par vietu Latvijas čempionāta finālā

Latvijas-Igaunijas līgas pirmās sezonas finālturnīrā starp trīs abu kaimiņvalstu basketbola flagmaņiem BK Ventspils, VEF Rīga un Kalev/Cramo Tallinā nepazuda nomināli vājākā Ogres komanda, kas gan palika bez kārotās godalgas. To ar pēdējo sekunžu metienu Artūra Visocka-Rubeņa vadītajiem basketbolistiem atņēma laukuma saimnieki.

"Pēcgarša diemžēl palikusi slikta," viens no BK Ogre līderiem Edgars Lasenbergs uzsvēra, ka komanda uz Tallinu devusies ar mērķi izcīnīt godalgu, lai gan tika uzskatīta par vājāko finālturnīra konkurencē. Parādītais sniegums gan devis papildu pārliecību par izredzēm iekļūt Latvijas čempionāta finālā –

cīņa par bronzas godalgām šobrīd vairs neesot augstākais mērķis.

"Ironiski, ka treneris pirms spēles mums rādīja video, kur iepriekšējā spēlē Kalev zaudējām tieši nevajadzīgu palīdzību dēļ, un pēdējā viņu uzbrukumā šeit visu izšķīra tieši šāda epizode," sarūgtināts par iznākumu cīņā par trešo vietu, kurā vēl 14 sekundes pirms beigām ogrēniešiem bija punkta pārsvars, bija Lasenbergs.

Viņš piekrita trenerim Visockim-Rubenim, kurš norādīja, ka izšķirošajā aizsardzībā komanda paveikusi teju maksimumu, jo Kalev/Cramo uzbrukums jau bijis izjaukts.

"Martinam Dorbekam jau vairs nebija, kur likt bumbu. Viņš man skrēja vēderā, un loģiskāks iznākums būtu mūsu uzvara, bet viņš iegrūda bumbu komandas biedram, kuram izdevās trāpīt tādu metienu," uz izšķirošo epizodi atskatījās basketbolists. Viņš gan uzreiz uzsvēra, ka vainīgie šajā epizodē netiks meklēti: "Mēs zaudējām kā komanda, tāpat kā uzvaras gadījumā – to mēs būtu paveikuši kā komanda."

Arī dienu iepriekš pusfinālā BK Ogre tikai pēdējās sekundēs zaudēja nākamajam turnīra uzvarētājam BK Ventspils. "Lai arī pusfinālā praktiski visu otro puslaiku bijām vadībā un beigās neizmantojām savas iespējas, uzskatu, ka tuvāk uzvarai mēs bijām spēlē pret Kalev," izredzes vērtēja Lasenbergs. Viņš atzina, ka savu lomu nospēlējis pieredzes trūkums šādā līmenī, jo ogrēniešiem nesanāk biežas spēles tik lielās arēnās, dzīvošana viesnīcās izbraukumos, tomēr komanda uz Tallinu nebrauca tikai izbaudīt iekļūšanu četriniekā.

"Skaidrs, ka visi mūs uzskatīja par vājākajiem šajā konkurencē, bet mēs uz šejieni braucām, lai izcīnītu medaļu.

Visi džeki tam ticēja, vismaz es jau nu noteikti.

Mūs līdzīgi nenovērtēja arī pirms diviem gadiem Pasaules universiādē, kur ar Latvijas studentu izlasi izcīnījām medaļas. Varam šādās spēlēs uzvarēt kā komanda."

Zīmīgi, ka Tallinā sevi līderu lomā spilgti apliecināja talsenieks Lasenbergs Ogres komandā un netālajā Valdemārpilī dzimušais Rihards Lomažs, kurš BK Ventspils sastāvā tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju. "Cenšos uzņemties līdera lomu komandā, jo redzu, ka komanda no manis to gaida. Nemetu jau priekš sevis, bet komandai, līdzjutējiem, pilsētai," Lasenbergs uzsvēra, ka viss ticis darīts komandas interesēs.

Viņš ir pārliecināts, ka Tallinā gūtā pieredze un pārliecība par saviem spēkiem palīdzēs, lai cīnītos par vietu Latvijas čempionāta finālā, kur pēdējos gados ierasts redzēt VEF Rīga un Ventspils komandas: "Lai gan palicis rūgtums, esmu priecīgs, ka tieši pirms Latvijas līgas izslēgšanas spēlēm esam sasnieguši tādu līmeni, ka varam kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt pret turnīra vadošajām komandām. Noteikti vairs nedomājam par Latvijas čempionāta bronzas medaļu izcīnīšanu. Domājam, kā sasniegt finālu."

Tuvākajās dienās svarīgākais esot kārtīgi izgulēties, kas nav izdevies Tallinā, jo kā nomināli vājākajai komandai nebija iespēja izvēlēties treniņu laikus un nācās trenēties ļoti agri. "Jākrāj spēki. Mentāli atjaunoties nemaz nevajadzēs, jo esam uz viļņa. Saprotam, ka varam pieveikt favorītus. Šoreiz bijām tuvu, bet neizdevās. Nākamreiz ir jāņem!"

Vispirms gan jāpārvar ceturtdaļfināla barjera, kurā pirmā spēle jau otrdien pret Valmiera Glass/ViA komandu. Šajā duelī ogrēnieši jau iejutīsies favorītu lomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi