Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latviešu trīsgalvu pūķis

Septiņus gadus gatavotam kodolam pievienojot superzvaigzni Kristapu Porziņģi, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība spējusi pacelties jaunā līmenī un kļūt par vienu no Eiropas čempionāta favorītēm ne tikai uz papīra, bet arī laukumā. To neslēpj ne konkurenti, kuru uzslavas vairs nebūt neizklausās pēc lirikas, ne kolēģi žurnālisti, kuri novērtē Latvijas komandas spēli kā vienu no skatāmākajām visā turnīrā. Čempionāta priekšvakarā rakstīju, ka rezultāti Stambulā būs atkarīgi tieši no pārējo spēlētāju, ne Lielā Kristapa snieguma, un, lai arī Porziņģa līdera loma šeit ir neapšaubāma, tieši plašais līderu loks ir bijis spēcīgākais Latvijas valstsvienības trumpis.

Turnīra gaitā komandā izkristalizējies līderu loks, kurā bez Porziņģa ir arī Eirolīgas līmenī sevi apliecinājušie Jāņi – Timma, Strēlnieks un Blūms – un brāļi Dairis un Dāvis Bertāni. "Pretinieks nekad nevar zināt, kurš uzbruks. Iemest var jebkurš," trāpīgi komandas veiksmīgā uzbrukuma atslēgu atklāj Dāvis Bertāns. Tajā pašā laikā komandā allaž ir atradies arī pa džokeram gadījumiem, kad kādam no līderiem spēle nevedas. Kamēr pirmajās spēlēs metienu ritmu nespēja atrast kapteinis Blūms, sevi lieliski apliecināja Žanis Peiners, kad metiens pret britiem neaizgāja Timmam, septiņus tālmetienus iemeta Dāvis Bertāns, kad pret krieviem piezīmju dēļ no rotācijas izkrita Porziņģis, labi spēlē iegāja tikko no slimības gultas izkāpušais Mārtiņš Meiers, kad spēki beidzās vīrusa novājinātajam Strēlniekam, spoži izšķirošās grupu turnīra spēles galotnē pret Turciju saspēli vadīja no soliņa tālākā gala pieceltais Aigars Šķēle. Nevilšus pretiniekiem var rasties sajūta, ka tas cīnās ar trīsgalvu pūķi, kam, nocērtot vienu galvu, vietā izaug jauna.

Aiz muguras esošs komandas biedrs, kurš jebkurā brīdī var kvalitatīvi viņus piesegt, ļauj labāk spēlēt arī komandas līderiem, tāpēc novērojams, ka ar katru spēli pārliecība par saviem spēkiem arvien turpina pieaugt.

Vēl viens, mazliet mazāk novērtēts, Latvijas komandas ierocis bijusi aizsardzība. Vairākums mūsu basketbolistu spēj kvalitatīvi spēlēt vismaz trīs pozīcijās, kas ļauj mainīt sedzamos teju pie katra aizsega. Ja vēl zem groza ir 220 centimetru garš puisis no Liepājas, kurš ir turnīra labākais bloķētājs pēc priekšsacīkstēm, pretiniekam nākas divreiz padomāt, pirms mēģināt Latvijas komandas grozu iekarot no apakšas.

Komandas nometnē nav ne bijības pirms katra nākamā izaicinājuma, ne fanfaru skaņu pēc kārtējās uzvaras. Vien jau regulāri šī komandas modeļa skandētie vārdi – ejam soli pa solim. Nākamais solis – ceturtdaļfināls pret Slovēniju.

Top komentāri

Vidis
V
Komanda ir kā koris, ar solistu vien neko vēl neizdarīsi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi