Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas 3x3 basketbolistes zaudē mačā par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase, kuras sastāvā ir Ketija Vihmane, Anita Miķelsone, Paula Mauriņa un Marta Miščenko, svētdien Rumānijā piedzīvoja zaudējumu mačā par ceļazīmi uz Eiropas kausa jeb čempionāta finālturnīru.

Pirms tam kvalifikācijas pusfinālā Latvijas 3x3 basketbolistes ar rezultātu 15:16 pagarinājumā zaudēja Igaunijai, tādējādi ar Rumāniju, kas ar 16:21 piekāpās Polijai, bija jāaizvada mačs par ceļazīmi uz finālturnīru. Šajā spēlē Latvija zaudēja ar rezultātu 17:20.

Pirmajā minūtē punkti netika gūti līdz Mauriņa sarežģītā situācijā pēc pagrieziena raidīja bumbu grozā (1:0). Pretinieces atbildēja ar diviem punktiem, bet Mauriņa pēc caurgājiena panāca 2:2. Pēc nākamā pretinieču groza 3:3 panāca Miščenko, bet turpinājumā mājinieces realizēja divus tālmetienus, kas deva jau četru punktu pārsvaru.

Četri punkti komandas šķīra arī pēc Miščenko metiena (4:8), taču rumānietes iemeta vēl vienu tālmetienu, kā arī realizēja metienu no spēles un arī "sodiņu" - 12:4. Aiz perimetra nekļūdīga bija arī Mauriņa, kura nedaudz sadzēsa sāncenšu handikapu, bet uz nākamo pretinieču punktu atbildēja Miščenko (7:13).

Sekoja Vihmanes precīzais tālmetiens, pēc kura pretinieces ātri atguva trīs punktus (16:9). Vihmane no soda metienu līnijas punktu atguva un pievienoja vēl vienu precīzu tālmetienu (12:16). Turpinājumā komandas apmainījās vēl diviem tālmetieniem, Latvijas izlasē atkal izceļoties Vihmanei (14:18). 

Pēc nākamā precīzā metiena Rumānijas kvartets nonāca viena divpunktu metiena attālumā no ceļazīmes izcīnīšanas. Miščenko iemeta "sodiņu" un pēc nākamā pretinieču metiena Vihmane iemeta vēl vienu tālmetienu, taču palikušas bija tikai dažas sekundes un Latvija piekāpās ar 17:20.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā latvietes ar rezultātu 11:7 pārspēja Turciju. Sestdien D apakšgrupas spēlēs Latvija vispirms ar 15:1 uzvarēja Bulgāriju, bet pēc tam ar 12:13 zaudēja Čehijai.

Turnīra trīs labākās komandas - pusfinālu uzvarētājas un Rumānija - ieguva ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 9.-11.septembrī notiks Austrijas pilsētā Grācā.

2019.gadā Eiropas kausa bronzas medaļas izcīnīja Latvijas izlase, kuras sastāvā bija Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne.

Latvijas vīriešu izlasei jau garantēta vieta Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi