Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas 3x3 basketbolisti dienas pirmajā spēlē minimāli uzvar Ķīnu

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā svētdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra trešajā mačā.

Latvijas izlase dienas pirmajā spēlē ar rezultātu 18:17 uzvarēja Ķīnu.

Pirmajā minūtē abas komandas apmainījās trīs punktiem, bet pēc tam vadībā ar 4:3 izvirzījās Latvija, soda metienu realizējot Lasmanim. Vēlāk sekoja Mieža tālmetiens, kas deva jau divtik lielu pārsvaru (6:3), bet turpinājumā metienu divu punktu vērtē iemeta arī Lasmanis - 8:3.

Pēc ķīniešu vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem un latviešu neprecīzajiem tālmetieniem abas komandas šķīra vairs tikai punkts (9:8), bet vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts 10:10. Krūmiņa precīzais metiens ļāva atgūt vadību, bet Lasmanis nodrošināja plus divus punktus. Lasmanis pievienoja divus precīzus "sodiņus", kas ļāva iegūt jau drošāku pārsvaru - 14:10.

Ilgo neprecīzo tālmetienu sēriju pārtrauca Lasmanis, kurš vēlāk panāca jau 17:12 Latvijas izlases labā. Ķīnieši atbildēja ar pieciem punktiem un pusminūti pirms spēles beigām panāca neizšķirtu 17:17. 18 sekundes pirms beigām precīzs no groza apakšas bija Miezis, kurš guva latviešiem uzvaras metienu.

Latvijas vienībā 11 punktus guva Lasmanis, četri bija Miezims, divi Krūmiņam, bet viens - Čavaram. Ķīnas izlasē ar 12 punktiem izcēlās Dziņcju Hu.

Latvijas izlase olimpiskajā turnīrā uzvarējusi divās no trim spēlēm un grupas fāzē pagaidām ieņem otro vietu.

Latvijas komanda bija neapšaubāma favorīte šajā spēlē. Sestdien latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, bet ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu.

Ķīnieši sestdien ar 13:22 zaudēja Serbijai un ar 13:21 piekāpās Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai. Ķīna bija vienīgā izlase, kas sestdien zaudēja abos mačos.

Latvijas komanda pasaules rangā ir otrajā vietā, bet Ķīna tajā nav pārstāvēta, jo pasaules rangs tiek veidots pēc Pasaules tūres rezultātiem, kuras posmos ķīnieši nav piedalījušies.

Tāpat favorīti Latvijas basketbolisti būs mačā pret Japānu, kas sāksies plkst.16.25. Abas spēles tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV7.

Japāna sestdien ar 19:20 papildlaikā piekāpās Polijai un ar 18:16 uzvarēja Beļģiju.

Japāna pasaules rangā ir 16.vietā.

Latvijas basketbolisti Pasaules tūrē šosezon piedalījās divos turnīros. Dohā "Riga" apstājās pusfinālā, pēc tam startēja vairākos Vienotās Eiropas līgas turnīros Krievijā, bet "Challenger" turnīrā Francijas pilsētā Puatjē "Riga" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Latvieši pēdējos gados izcēlušies ar spēju labi sagatavoties tieši izšķirošajiem turnīriem. Pasaules kausa finālā gan 2018., gan 2019.gadā tika izcīnīta otrā vieta, Pasaules tūres finālā otrā vieta tika sasniegta 2018.gadā, trešā - 2019.gadā un pirmā - pagājušogad.

2017.gadā tika uzvarēts Eiropas kausa finālā, gadu vēlāk iegūstot otro vietu.

Savukārt maija beigās Austrijas pilsētā Grācā tika izcīnīta olimpiskā ceļazīme.

Olimpiskais 3x3 basketbola turnīrs notiks līdz 28.jūlijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi