Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas 3x3 basketbolisti Grīziņkalnā izcīna ceļazīmi uz EK finālu

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kas divas dienas notika Rīgā, Grīziņkalnā, vīriešu konkurencē divas ceļazīmes uz finālsacensībām pēc diviem mēnešiem Debrecenā (Ungārija) izcīnīja Latvijas un Polijas 3x3 basketbolistēm, sievietēm labākās bija Itālijas un Polijas pārstāves, vēsta Ghetto Basket.

Ghetto Basket kvartets - Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Kārlis Pauls Lasmanis - sestdien, 29. jūnijā Eiropas kausa kvalifikācijas sacensības sāka ar divām uzvarām divās spēlēs - ar 21:17 tika pārspēta Melnkalne ar 21:7 tika sagrauta Gruzija.

Līdz ar to Latvijas izlase iekļuva finālgrupā, kur trīs komandas cīnījās par divām ceļazīmēm uz finālturnīru Debrecenā 30. augustā - 1. septembrī. Latvijas basketbolisti savus konkurentus uzzināja tikai svētdien, jo pārējās divās apakšgrupās bija par vienu vienību un līdz ar to par vienu spēļu kārtu vairāk. Finālgrupā pārliecinoši iesoļoja 2019. gada Pasaules kausa bronzas medaļu ieguvēja Polija, bet Itālijas pārākumu pār Izraēlu un Slovākiju noteica tikai pāris gūto punktu tiesa.

Finālgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 22:11 uzvarēja Itāliju, bet nākamajā mačā arī Polija pārspēja Itālijas 3x3 basketbolistus - 21:14. Līdz ar to bija skaidrs, ka pēc diviem mēnešiem uz Debrecenu dosies Latvija un Polija. Līdz ar to Rīgas kvalifijācijas turnīra pēdējais mačs kļuva par formalitāti, kurā abu valstu spēlētāji izklaidēja daudzos Ghetto Kolizejā sanākušos līdzjutējus. Latvija uzvarēja ar 21:13.

Sestdien Grīziņkalnā spēlēja arī Latvijas sieviešu valstsvienība, kura jau iepriekš pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa nolikuma bija saņēmusi vietu finālturnīrā. Latvijas šajā turnīrā guva divas pārliecinošas uzvaras - ar 21:8 pār Maltu un ar 19:12 pār Poliju. Ņemot vērā, ka latvietes nepretendēja uz vienu no divām ceļazīmēm, tad vietu turnīra finālgrupā no šīs apakšgrupas saņēma polietes.

Svētdien izšķirošajās spēlēs sievietēm divus panākumus divās spēlēs guva Itālija, bet otro ceļazīmi uz finālturnīru ieguva Polija. Šveicei divi zaudējumi un palikšana bez vietas Eiropas labāko 12 izlašu pulkā.

Par Eiropas kausa izcīņas Rīgas kvalifikācijas turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti sacensību labāko izlašu pārstāvji - latvietis Nauris Miezis un itāliete Raelina Marija D'Alija.

Eiropas kausa finālistes:

Vīrieši


No Rīgas: Latvija, Polija. No Konstantas: Vācija, Spānija. No Kijevas: Lietuva, Austrija. No FIBA: Ungārija (saimniece), Serbija (2018. gada čempione), Ukraina, Krievija, Nīderlande, Francija.

Sievietes

No Rīgas: Itālija, Polija. No Konstantas: Rumānija, Spānija. No Kijevas: Baltkrievija, Dānija. No FIBA: Ungārija (saimniece), Francija (2018. gada čempione), Ukraina, Krievija, Nīderlande, Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi