Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas 3x3 basketbolisti uzvar Nīderlandi un ceturtdaļfinālā tiksies ar Japānu

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā otrdien Tokijas olimpisko spēļu grupas turnīra pēdējā, septītajā spēlē uzvarēja Nīderlandi.

Latvija uzvarēja ar rezultātu 22:18, nodrošinot trešo vietu grupā un tikšanos ceturtdaļfinālā ar Japānu.

Ceturtdaļfināls sāksies plkst.16.20 pēc Latvijas laika, uzvarētājai trešdien pusfinālā tiekoties ar Beļģiju. Grupu turnīrā Latvija olimpisko spēļu saimniekus uzvarēja ar rezultātu 21:18. Serbija pusfinālā tiksies ar Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) un Nīderlandes pāra uzvarētāju.

Grupu turnīru ar nevainojumu bilanci - septiņām uzvarām septiņās spēlēs - noslēdza Serbija, bet pa četriem panākumiem bija Beļģijai, Latvijai, Nīderlandei, pēc papildrādītājiem komandām ieņemot vietas šādā secībā. Tālāk ar trīs uzvarām sekoja OKR, bet pa diviem uzvarētiem mačiem bija Japānai, Polijai un Ķīnai, pēdējām divām komandām paliekot ārpus "play--off" dalībnieču pulkā.

Latvijai deviņus punktus guva Miezis, sešus Čavars, piecus Lasmanis un divus Krūmiņš. Nīderlandei astoņus punktus sarūpēja Dimeo van der Horsts.

Lauvas tiesu jeb 14 punktus Latvijas komanda nodrošināja ar tālmetieniem, realizējot tos ar 50% precizitāti (7/14). Pretiniekiem vairāk izpildīto tālmetienu (16), taču krietni zemāka precizitāti (3 jeb 19%). 

Latvija vadībā izvirzījās ar Lasmaņa metienu, vēlāk Krūmiņam pievienojot tālmetienu - 3:0. Nīderlande pēc vairāk nekā vienas nospēlētas minūtes vienu punktu atguva, Lasmanis panāca 4:1, taču pretinieki atbildēja ar metienu aiz perimetra.

Vēl viens nīderlandiešu tālmetiens jau lika Latvijai nonākt iedzinējos ar 4:5, bet Krūmiņš izlīdzināja rezultātu. Pretinieki atbildēja ar punktu, bet Čavars iemeta tālmetienu - 7:6. Nīderlande vēlreiz panāca neizšķirtu, taču sekoja Mieža metiens no tālienes - 9:7 Latvijas labā.

Vēlāk uz Mieža vēl vienu tālmetienu pretinieki atbildēja ar to pašu un saglabājās divu punktu atstatums (11:9). Miezis ar pusāķa metienu panāca 12:9, pretinieki punktu atguva, taču Lasmanis iemeta tālmetienu, realizēja nopelnīto "sodiņu" un deva latviešiem līdz šim lielāko pārsvaru mačā (15:10).

Nīderlandieši iemeta soda metienu, uz ko Čavars atbildēja ar metienu aiz perimetra - 17:11. Nākamos divus punktus Latvijai guva Meizis, kurš panāca 19:13. Punkta pielikšanai Latvijai vajadzēja vienu precīzu tālmetienu, taču vairāki izpildītie mēģinājumi bija nesekmīgi.

Miezis Latvijai guva 20.punktu, taču nīderlandieši iemeta divus "sodiņus" un vienu no spēles - 20:18. Čavars 99 sekundes pirms spēles beigām iemeta tālmetienu un panāca 22:18.

Sestdien latvieši ar 21:14 uzvarēja Poliju, bet ar 20:21 atzina Beļģijas pārākumu, svētdien Latvijas basketbolisti ar 18:17 uzvarēja Ķīnu un ar 21:18 pieveica Japānu, bet pirmdien ar 16:22 piekāpās Serbijai un ar 15:19 - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) vienībai.

Nīderlandieši ar 15:16 piekāpās Serbijai, ar 18:15 uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu, ar 21:20 pieveica Japānu, ar 21:18 - Ķīnu, ar 17:18 zaudēja Beļģijai un ar 22:20 uzvarēja Poliju.

Latvijas komanda pasaules rangā ir otrajā vietā, bet Nīderlande - devītajā.

Vienāda punktu skaita gadījumā komandas vispirms tiks sarindotas pēc iesaistīto komandu savstarpējo spēļu rezultātiem (tikai uzvaras/zaudējumi, neņemot vērā gūtos/zaudētos punktus). Pēc tam tiks ņemts vērā visās turnīra spēlēs vidējais gūto punktu skaits (neņemot vērā pagarinājumos gūtos). 

Turnīra nolikums paredz, ka visas astoņas komandas sākumā aizvada apļa turnīru. Divas labākās uzreiz iekļūst pusfinālā, bet trešās līdz sestās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīru uzsāk no ceturtdaļfināla.

Turnīrs noslēgsies trešdien.

papildināts viss teksts

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi