Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas basketbola klubi uzzinājuši pretiniekus BBL astotdaļfinālā

Visi pieci Latvijas klubi - Ventspils, Liepāja/Triobet, Jēkabpils, Valmiera un Barons/LDz - noskaidrojuši savus pretiniekus Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālā.Kā zināms, trešdien noslēdzās BBL regulārais čempionāts, bet no Latvijas komandām tajā neiekļuva tikai šo sacensību debitante Jūrmala/Fēnikss.

Izslēgšanas spēles sāksies ar astotdaļfinālu. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.Visas 16 komandas, kas cīnīsies izslēgšanas spēlēs, pēc regulārā turnīra tika sadalītas pēc reitinga, spēcīgajām Šiauliai, TU/Rock un Ventspils vienībā tiekot pie pirmajiem trim numuriem. Šie trīs klubi regulārajā čempionātā nepiedalījās, jo sacentās Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā. Rangā augstāk stāvošās komandas izslēgšanas spēles sāks pret zemāk esošajām vienībām.Latvijas čempioni Ventspils izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā spēkosies ar Igaunijas komandu Raplas Tyco, kas C apakšgrupā ar trim panākumiem astoņās spēlēs bija ceturtie.Tikmēr Liepāja/Triobet, kas ar sešām uzvarām bija otrie C apakšgrupā, astotdaļfinālā tiksies ar citu Latvijas komandu Jēkabpils, kam regulārajā turnīrā izdevās izcīnīt deviņas uzvaras 12 mačos un ieņemt trešo pozīciju B apakšgrupā.Savukārt Valmiera, kas ar desmit uzvarām triumfēja B apakšgrupā, spēkosies pret Somijas klubu Tamperes Pyrinto, kas A apakšgrupā izcīnīja piecus panākumus desmit mačos un ieņēma trešo vietu.Visbeidzot Barons/LDz, kas A apakšgrupā ar četrām uzvarām bija ceturtie, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiksies ar Lietuvas klubu Utenas Juventus, kas ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās triumfēja C apakšgrupā.Citos pāros Lietuvas komanda Šiauliai tiksies ar Igaunijas vienību Parnu, bet TU/Rock no Igaunijas spēkosies ar Lietuvas Prienai. Savukārt Lietuvas klubs Pasvāles Pieno žvaigzdes astotdaļfinālā spēkosies ar Igaunijas komandu Rakveres Tarvas, ko pārstāv arī latvietis Juris Umbraško. Tikmēr Panevēžas Lietkabelis no Lietuvas tiksies ar Igaunijas čempioniem Tallinas Kalev/Cramo, ko pārstāv latvieši Armands Šķēle un Rolands Freimanis.Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr šī gada sākumā finansiālu iemeslu dēļ dalību atsauca Krievijas vienība Maskavas Dinamo. Šīs komandas rezultātus BBL vadība nolēmusi anulēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi