Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas izlase zaudē arī igauņiem un Baltijas ceļa turnīru noslēdz bez uzvarām

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā Baltijas ceļš piekāpās mājiniekiem igauņiem, un triju komandu turnīrā debitantiem pārbagātā izlase ierindojās trešajā vietā triju komandu konkurencē.

Latvija Saku Suurhall arēnā Tallinā piekāpās Igaunijai ar 67:84 (9:24, 21:12, 18:24, 19:24).

Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Artūrs Ausējs, kurš guva 18 punktus, realizējot visus septiņus metienus spēlē - piecus trīspunktniekus un pa vienam divpunku un soda metienam. Viņa kontā arī trīs rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, četras personiskās piezīmes, divas izprovocētas piezīmes un labākais efektivitātes koeficients 19, taču ar Edgaru Lasenbergu dalīts sliktākais +/- rādītājs -14.

14 punkti un sešas atlēkušās bumbas Artjomam Butjankovam, astoņi punkti Artim Atem, bet komandas kapteinis Kaspars Bērziņš bez četriem punktiem izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, kā arī sakrāja pa piecām personiskajām piezīmēm un piecām izprovocētām piezīmēm.

Turnīra uzvarētāju igauņu rindās 16 punktus guva Henri Drells, 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas - Sīms Sanders Vene, bet desmit punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes Janari Joesāram.

Jau ziņots, ka Igaunija pirmajā Tallinas turnīra mačā pagarinājumā pārspēja Lietuvu ar 92:85, savukārt sestdien lietuvieši ar 82:59 pārspēja Latviju.

Astoņi spēlētāji Latvijas izlasē aizvada pirmās spēles valstsvienībā. Lielākā daļa debitantu iepriekš bijuši Latvijas jaunatnes izlašu līderi, taču lielāka pieredze pieaugušo izlasē ir tikai Kasparam Bērziņam. Vēl izlasē dažus mačus ir aizvadījis arī Artis Ate, Artūrs Ausējs un Artjoms Butjankovs.

Kopš 2008.gada abas izlases savā starpā pirms šodienas mača bija tikušās piecas reizes, no kurām trijās uzvaru svinēja Latvija. Svarīgākais panākums bija 2015.gadā, kad Eiropas čempionāta grupu turnīrā latvieši svinēja uzvaru ar 75:64.

Latvijas vīriešu valstsvienības dalībnieki un kandidāti kopš jūnija sākuma Elektrum Olimpiskajā centrā aizvada treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai. Sastāva izvēli Tallinas turnīram ietekmēja spēlētāju saistības ar klubiem, veselības stāvoklis un individuālie gatavošanās plāni.

Latvija ir pirmā Eiropas čempione 1935.gada sacensībās, savukārt Igaunijas valstsvienības augstākais sasniegums ir piektā vieta Eiropas čempionātā 1937.gadā Rīgā un 1939.gadā Kauņā.

Izlases galvenajam trenerim Štelmaheram palīdz Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un Oskars Ernšteins.

Latvijas valstsvienības sastāvs Baltijas ceļa turnīram:

aizsargi - Artis Ate ("VEF Rīga"), Edmunds Elksnis ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Edgars Lasenbergs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Artūrs Ausējs (Jekaterinburgas "Ural", Krievija), Andris Misters ("Melilla", Spānija), Kristaps Gludītis ("Ventspils");

uzbrucēji - Kristaps Dārgais ("Ogre"), Artjoms Butjankovs ("Samara", Krievija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife-2", Spānija), Edvards Mežulis ("Latvijas Universitāte");

centra spēlētāji - Kārlis Šiliņš (Floridas Atlantijas universitāte, NCAA, ASV), Kaspars Bērziņš ("Ogre").

Teksts papildināts ar 3.-6.rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi