Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas U-18 basketbolistes izšķirošajā EČ B divīzijas pirmā posma mačā piekāpjas Ungārijai

Latvijas U-18 basketbolistes Eiropas čempionāta B divīzijas izšķirošajā un noslēdzošajā pirmā posma mačā pirmdien ar rezultātu 53:57 (8:18, 17:9, 16:14, 12:16) piekāpās vietējai Ungārijas valstsvienībai. 

Līdz ar to otro posmu, kas sāksies trešdien, latvietes sāks bez uzvarām un divās spēlēs viņām, visticamāk, būs jāizcīna divas uzvaras, lai sasniegtu sacensību pusfinālu. 

Aizvadītajā mačā rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 18 gūtajiem punktiem bija Vineta Bīriņa, kura arī pievienoja 12 atlēkušās bumbas, bet 14 punktus sameta Kitija Laksa.

Latvijas basketbolistes kļūdījās pirmajos desmit izpildītajos tālmetienos un tāpēc visu pirmo puslaiku atradās iedzinējos, tomēr, pateicoties Kitijas Laksas un Paulas Lūķes pēdējā minūtē iemestiem trīspunktu metieniem, pēc pirmā puslaika Latvija strauji spēja pietuvoties pretiniecēm līdz 25:27. 

Trešajā ceturtdaļā ritēja līdzīga cīņa, un tā noslēdzās ar neizšķirtu 41:41, bet izšķirošās desmitminūtes sākumā Latvijas izlase pārņēma vadību un četras minūtes pirms pamatlaika beigām jau panāca sešu punktu pārsvaru (51:45). Tomēr mača beigas latvietes nospēlēja ļoti neveiksmīgi, ne tikai izlaižot pārsvaru, bet arī ciešot neveiksmi. 

Kā ziņots, C apakšgrupas pirmajā mačā latvietes ceturtdien ar rezultātu 59:51 pieveica Rumāniju, bet pēcāk ar 80:54 sagrāva Skotiju. Savukārt Ungārija pirmajos mačos attiecīgi ar 95:38 sagrāva Skotiju un ar 91:61 pārliecinoši tika galā arī ar Rumāniju. 

Jau pirms šī mača bija skaidrs, ka Latvija un Ungārija turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu, kur otrajā grupu turnīra fāzē pretī stāsies divas spēcīgākās D grupas komandas par kurām pirmdienas vakarā, visticamāk, kļūs Bosnija un Hercegovina, kā arī Beļģija. 

Pēc otrā posma spēlēm divas spēcīgākās grupas komandas iekļūs pusfinālā, cenšoties izcīnīt kādu no trim ceļazīmēm uz A līgu. Savukārt Skotija un Rumānija cīnīsies par 9.-18.vietu B līgā.

Latvijas U-18 basketbolistes trenē Rūdolfs Rozītis, un izlasei laukumā palīdz arī Kitija Laksa, kura šovasar piedalījās Eiropas pieaugušo čempionātā. 

Latvijas U-18 izlase Eiropas čempionāta B līgā spēlēs jau trešo gadu pēc kārtas, un iepriekšējās divas reizes tajā tika ieņemta vien septītā un devītā vieta. Divas reizes A divīzijā šīs vecuma grupas meitenes spēlējušas 2009. un 2010.gadā, bet pirms tam kopš 2005.gada, kad tika ieviests pašreizējais sacensību formāts, Latvija arī sacentās B līgā. 

U-18 basketbolistes šajā vasarā kā pēdējās jaunatnes spēlētājas uzsāka dalību Eiropas čempionātā, un šīs vecuma grupas meitenes pašlaik ir pēdējās no Latvijas komandām, kas spēlē B līgā. 

Kā ziņots, līdz šim vasara Latvijas jaunatnes izlasēm bijusi veiksmīga. Sākotnēji U-20 basketbolistes atgriezās A līgā, bet pēc tam U-20 un U-18 basketbolisti sasniedza Eiropas čempionāta pusfinālus, izcīnot attiecīgi otro un ceturto vietu. Turpinājumā Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionātā iekļuva ceturtdaļfinālā un izcīnīja septīto vietu, savukārt U-16 basketbolistiem ar lielām grūtībām, bet izdevās nosargāt vietu A divīzijā. 

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:
Kate Krēsliņa, Beāte Markāne, Kitija Laksa, Anna Buša, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Kitija Štolce (visas - "Kolibri"/47.vsk.), Anete Pētersone (BJBS "Rīga"/"Rīdzene"), Elīna Bērziņa, Vineta Bīriņa (abas - 3.BJSS), Ivanda Hudjakova ("Valmiera"), Sigita Džarcāne (BJBS "Rīga"/TTP).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi