Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-20 basketbola izlase par sudraba medaļu EČ varētu saņemt 18 000 latu

Latvijas U-20 basketbola izlase par izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā basketbolā varētu saņemt 18 000 latu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola, Latvijas U-20 basketbola izlases spēlētāji tiks prēmēti saskaņā ar patlaban spēkā esošajiem Ministru kabineta (MK) noteikumiem par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru. Tie nosaka kārtību, kādā sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem un sporta federācijām piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā.

Saskaņā ar tiem par Latvijas U-20 basketbola izlases izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā basketbolā jauniešiem, sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem un apkalpojošam personālam, kopumā var piešķirt naudas balvas līdz 18 000 latu.

Ahuna-Ozola norādīja, ka Latvijas Basketbola federācija ir iesniegusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pieprasījumu naudas balvām. IZM aicinās MK piešķirt maksimālo naudas balvu par Latvijas U-20 basketbola izlases izcīnīto otro vietu Eiropas čempionātā basketbolā jauniešiem.

Papildus tam, saskaņā ar MK noteikumiem, lai veicinātu basketbola sporta veida attīstību, par Latvijas U-20 basketbola izlases iegūtajām tiesībām startēt Eiropas čempionātā basketbolā jauniešiem Latvijas Basketbola savienībai var piešķirt papildu naudas balvu līdz 7000 latu, akcentēja Ahuna-Ozola. Latvijas Basketbola savienībai šai naudas balvai neesot jāpiesakās, izvērtējot sasniegumus, tā varētu tikt piešķirta basketbola sporta veida attīstībai.

Atbilstoši noteiktajai procedūrai visi ministrijā saņemtie iesniegumi par naudas balvu piešķiršanu tiks virzīti izvērtēšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē. Plānots, ka Latvijas Nacionālā sporta padome saņemtos iesniegumus izskatīs šā gada novembra sēdē, līdz ar to valdība jautājumu par naudas balvu piešķiršanu varētu skatīt decembra pirmajā pusē.

Tāpat IZM sadarbībā ar sporta nozari un nevalstiskajām organizācijām - Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Sporta federāciju padomi un Latvijas Komandu sporta spēļu asociāciju - patlaban strādā pie grozījumu izstrādes MK noteikumos par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, piedāvājot papildināt sacensībās izcīnīto vietu skaitu, par kurām pienākas prēmijas, palielināt atsevišķu naudas balvu apmēru un veikt citas izmaiņas.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi