Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuva Pasaules kausā cīnīsies ar Valančūnu un Saboni sastāvā

Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis otrdien pēc pārbaudes spēles paziņoja tos 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs valsti gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā.

Lietuvas izlase otrdien noslēdza pārbaudes spēļu ciklu, pēdējā mačā Ķīnā ar rezultātu 82:79 pārspējot Čehijas valstsvienību.

Kā pēdējos no izlases Adomaitis atskaitīja Žigimantu Janaviču un Martinu Grebenu.

Līdz ar to Lietuvu Pasaules kausā pārstāvēs: aizsargi Mants Kalnietis, Luks Lekavičs, Marjus Grigonis un Renalds Seibutis; uzbrucēji Roks Giedraitis, Edgars Ulanovs, Jons Mačulis, Arns Butkēvičs, Mindaugs Kuzminsks un Pauļus Jankūns; centri Jons Valančūns un Domants Sabonis.

Valančūns un Sabonis ir vienīgie no šī sastāva, kuri aizvadītajā sezonā spēlēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Izlases sastāvā gan nav Donata Motiejūna, kurš sezonas beigās arī spēlēja NBA.

Lietuvieši pārbaudes spēļu ciklā aizvadīja deviņas spēles, kurās svinēja uzvaras divreiz pār Somiju, kā arī pa vienai reizei pār Krieviju, Dienvidkoreju, Angolu un Čehiju, bet zaudējumi tika piedzīvoti divās cīņās ar Serbiju un vienā ar Spāniju.

Pasaules kauss Ķīnā sāksies sestdien un ilgs līdz 15.septembrim, Lietuvai cīnoties vienā apakšgrupā ar Kanādu, Senegālu un Austrāliju.

Lietuvas vīriešu basketbola izlases sastāvs Pasaules kausa izcīņā:

Mants Kalnietis (Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", Vienotā līga), Luks Lekavičs, Marjus Grigonis, Edgars Ulanovs, Pauļus Jankūns (visi - Kauņas "Žalgiris") Renalds Seibutis (Saragosas "Casademont", Spānija), Roks Giedraitis (Berlīnes "Alba", Vācija), Jons Mačulis (Atēnu AEK, Grieķija), Arns Butkēvičs (Viļņas "Rytas"), Mindaugs Kuzminsks (Pirejas "Olympiakos", Grieķija) Jons Valančūns (Memfisas "Grizzlies", NBA) Domants Sabonis (Indiānas "Pacers", NBA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi