Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Meiers: Melnkalnes centri mīl spēlēt viens pret vienu, tāpēc cenšos to izmantot

Latvijas valstsvienības centra uzbrucējs Mārtiņš Meiers spēlē pret Melnkalni rudenī Rīgā guva 27 punktus, tomēr ar to nepietika, lai pārspētu šī brīža tiešo konkurentu cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausu. Raženais jūrmalnieks ir apņēmies revanšēties un nebaidās ne no spēcīgajiem Melnkalnes centriem, ne agresīvajiem līdzjutējiem.

Kā esi iejuties Melnkalnē?

Laiks ir diezgan patīkams, lai gan vējains. Man gan solīja, ka būs piecpadsmit divdesmit grādi, bet šodien bija tika astoņi. Pavēss. Gandrīz kā Latvijā.

Zālē jau vējš nepūš – kā pagāja pirmais treniņš?

Šeit esmu jau bijis, spēlējot Ventspils komandā. Neatceros, kā mums toreiz gāja (Ventspils zaudēja ar 69:87, Meiers guva divus punktus – aut.), bet zāle ir forša. Tāda, patīkama, maziņa. Redzēsim, kā būs ar faniem tribīnēs.

Nepalika ne ar ko atmiņā?

Īpaši nē. Nebija tā, ka ar kaut ko mestu. Video treniņā mums jau stāstīja par vietējiem faniem, un pie sevis nodomāju, ar ko viņi man varētu iemest – ar telefonu vai kolas pudeli.

Ar ko tu labāk gribētu?

(Gardi smejas) Labāk ar kolas pudeli, lai gan aifons arī noderētu.

Tev pašam iepriekšējā spēle pret Melnkalni Rīgā izdevās ļoti rezultatīva. Vai viņi piekopj tev ērtu basketbolu?

Īsti nē, bet, viņiem ir daudz centra spēlētāju, kuri mīl spēlēt viens pret vienu, tāpēc centos to izmantot. Zini kā, tam pašam (Melnkalnes līderim Bojanam) Dubļevičam ļoti patīk spēlēt uzbrukumā, bet aizsardzībā – ne visai. Centos to vairāk nodarbināt aizsardzībā, lai viņš pagurtu. Tāpat jau viņš daudz sameta, bet centos izmantot visu, ko komanda man dod.

Latvijas komandas sāpju pozīcija šajā ciklā bijusi cīņa par atlēkušajām bumbām. Kā to uzlabot?

Tā ir, bet cenšamies to risināt. Bieži vien aizsardzībā nākas samainīties, viņi neiemet, bet pēc tam mazajam ir grūti tikt pie tās atlēkušās bumbas. Kaut kā jānolaižas zemāk pašam vai jāpieslēdzas vēl kādam. Tā ir problēma, pretī allaž ir ļoti lieli spēlētāji, un tā būs arī šoreiz. Varbūt reizēm, kad ir metiens, man un citiem garajiem ir vienkārši jāmauc atpakaļ. Eirolīgas spēlētāju pievienošanās ir diezgan liels pluss, jo Rolands Šmits un Jānis Timma ir uzbrucēji ar labiem augumiem. Jāgatavojas uz ļoti agresīvu spēli.

Melnkalne allaž asociējas ar spēcīgiem garajiem spēlētājiem, bet piektdien Kijevā uzvaru nodrošināja “mazais” - Dereks Nīdems. Cik lielu uzsvaru treneri uz to likuši?

Par viņu nedrīkst aizmirst. Viņš ļoti agresīvi uzbrūk, ir ļoti ātrs. Arī Rīgā viņš daudz sameta, tāpēc nevaram koncentrēties tikai par garajiem. Arī man un pārējiem garajiem būs jāspēlē agresīvāk pret mazo leģionāru.

Kopumā noskaņojums ir labs?

Protams, kā var tāds nebūt, atbraucot uz Latvijas valstsvienību. Arī apstākļi šeit ir ļoti labi. Viesnīcā ir cieta gulta. Man tieši tādas patīk. Protams, kājas karas pāri, bet pie tā esmu pieradis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi