Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

MVP Džeimss aizved Lakers līdz NBA titulam

Losandželosas Lakers basketbolisti svētdien nodrošināja savu 17. Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionu titulu, finālsērijas sestajā spēlē ar 106:93 droši apspēlējot Miami Heat. Šis Losandželosas klubam ir pirmais tituls kopš 2010. gada, kad tā rindās vēl spēlēja leģendārais Kobe Braients.

Lakers komanda sērijas sestajā mačā neļāva Heat izvirzīties vadībā kaut reizi, turklāt pēc lieliskās otrās ceturtdaļas, kuru uzvarēja ar +20, bija vadībā jau ar 28 punktiem. Nekas nemainījās arī otrajā puslaikā, lai gan Heat pēdējās 12 minūtēs bija pārāki ar 35:19. Beigās droša Lakers uzvara, sērijā 4-2 un 17. tituls komandas vēsturē. Nu Lakers panākuši Botonas Celtics, abiem klubiem dalot pirmo vietu visu laiku veiksmīgāko NBA komandu galvgalī.

Lakers līderis Lebrons Džeimss, piedaloties savā 10. finālsērijā, tika pie ceturtā titula, turklāt tos izcīnījis ar trim dažādām komandām - Heat (2012, 2013), Klīvlendas Cavaliers (2016) un nu Lakers sastāvā. 35 gadus vecais basketbolists tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Sestajā mačā viņš izcēlās ar triple-double - 28 punkti, 14 atlēkušās bumbas un desmit piespēles. 

Uzvarētājiem vēl 19 punkti un 15 bumbas zem groziem Entonijam Deivisam, tāpat 19 punkti veterānam Reidžonam Rondo. Miami rindās 25 punkti un desmit atlēkušās Bamam Adebajo.

Kā zināms, NBA regulārās sezonas izskaņa un play-off pilnībā tika aizvadīti "burbulī" Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando, Floridā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi