Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Neveiksmīga ceturtā ceturtdaļa liedz Latvijas basketbolistiem uzvarēt Itāliju

Latvijas basketbola valstsvienība piektdien Šauļos līdzīgā cīņā piedzīvoja zaudējumu 62:71 (33:31) Eiropas čempionāta B apakšgrupas trešās kārtas spēlē pret Itālijas izlasi, kuras labā Andrea Barnjani guva 36 punktus. Ainara Bagatska trenētā komanda zaudējusi visās trijās līdzšinējās spēlēs un praktiski zaudējusi cerības iekļūt otrajā posmā un turpināt cīņu par medaļām. Nākamo maču Latvijas basketbolisti aizvadīs svētdien ar Izraēlas valstsvienību.

Bagatskim apnikuši “skaistie” zaudējumi

Šeļakovs: Spēles beigās pietrūka meistarības

Šoreiz Latvijas komandai spēli sāka Blūms, Strēlnieks, Kuksiks, Meiers un jubilārs (20 gadu) Mejeris. Pretiniekiem kopā ar NBA klubus pārstāvošo līderu trio – Barnjani, Belinelli un Galinari – laukumā devās Karrareto un Hekets.

Mazrezultatīvā cīņas sākumā Riharda Kuksika trīspunktnieks gandrīz trīs minūtes palika vienīgais precīzais metiens. Divi slam dunk Barnjani izpildījumā ļāva uz brīdi vadībā izvirzīties itāliešiem, taču vēl divi Kuksika trejači nodrošināja 11:7 pārsvaru jau Latvijai.

Ja uzbrukumā sekmes pirmajā ceturtdaļā bija gluži labas, aizsardzībā nekādi neizdevās tikt galā ar daudzpusīgo Barnjani, kurš nepilnās astoņās minūtēs savāca 12 punktus. Bažas vairoja arī lielais piezīmju skaits.

Otrās ceturtdaļas sākumā rezultativitāte atkal kritās, taču mazliet veiksmīgāki metienos bija latvieši, kuri turklāt arī bija pārāki cīņā pie groziem. 14.minūtē tika sasniegts lielākais pārsvars (28:22), diemžēl pāris kļūdas to īsā brīdī izgaisināja (28:29). Pēc pirmā puslaika plus divi.

Tāpat kā dienu iepriekš pret Serbiju, arī šoreiz otrā puslaika sākums Latvijas izlasei neizdevās, un jau pēc nospēlētas pusotras minūtes Bagatskim bija jāsasauc apspriede (33:37). Tas palīdzēja – izdevās sakārtot aizsardzību, septiņus punktus īsā laikā guva Kuksiks, un Latvijas basketbolisti atguva vadību (42:38).

Arī turpinājumā īslaicīgi neveiksmju brīži mijās ar pozitīvām epizodēm. Spēles trešo posmu savā labā tomēr pabeidza Itālijas izlase.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā itālieši divus pirmos uzbrukumus pabeidza ar precīziem tālmetieniem (otro realizēja Barnjani, sasniedzot 30 punktu atzīmi) un panāca lielāko pārsvaru spēlē – 53:61. Pagalam nevarīgs pēkšņi bija kļuvis Latvijas komandas uzbrukums, un, kaut arī sevišķi nespīdēja arī pretinieki, neapturamais Barnjani gādāja par to, lai šī iekrātā starpība izrādītos izšķirošā.

Abas komandas bija piedzīvojušas zaudējumus pirmajās divās turnīra spēlēs, un tikai uzvara kādai no tām ļāva saglabāt reālas izredzes iekļūt starp trim labākajām grupā un turpināt cīņu par medaļām.

B grupas piektdienas pirmajā spēlē Latvijas valstsvienības nākamie pretinieki Izraēlas basketbolisti, cīņas lielāko daļu būdami vadībā, tomēr ar 80:89 piekāpās Serbijas izlasei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ basketbolā, B grupa

Latvija – Itālija 62:71 (21:18, 33:31, 53:55)
Latvija
: Meiers 5, Dairis Bertāns 8, Freimanis 4, Blūms 4, Kuksiks 19, Mejeris, Dāvis Bertāns 5, Strēlnieks 2 (8 atl., 4 piesp.), Bērziņš 5, Šeļakovs 10
Itālija: Maestranci, Karrareto 2, Mančinelli 8 (9 atl.), Barnjani 36 (7 atl.), Galinari 7 (9 atl.), Mordente 3, Belinelli 11, da Tome 2, Hekets 2

Serbija   3-0 261:225  6
Vācija    2-0 167:126  4
Francija 2-0 174:146  4
Itālija     1-2 201:218  4
Latvija   0-3 217:252  3
Izraēla   0-3 212:265  3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi