Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nodrošinās pret riskiem, teju divdesmit kandidāšu

Plašu kandidāšu loku pirms februāra sākumā Rīgā paredzētajām izšķirošajām 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām nosaucis Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. Viņš ir gandarīts par to, ka atšķirībā no rudens sabraukuma komandas līderes ir spēļu ritmā, taču neslēpj bažas par pandēmijas radītajiem riskiem – cīņā par ceļazīmi būs nepieciešams spēcīgākais sastāvs.

Pieteikumā ierakstītas visas 12 iepriekšējā rudens sabraukuma dalībnieces, kā arī vairākas Liepāja/LSSS un Latvijas Universitātes komandu spēlētājas, lai nodrošinātos dažādām situācijām. "TTT Rīga tikko spēlēja Eiropas līgas turnīrā Minskā un šonedēļ aizvadīs Eirolīgas cīņas Itālijā. Jācer, spēlēšanai un ceļošanai nebūs nevēlamu blakņu un visas labākās būs pieejamas arī pēc divām nedēļām, kad sāksies valstsvienības sabraukums," sarežģīto situāciju pasaulē piesauc arī Gulbis. Izbraukumi Eirolīgā priekšā arī vairākām ārzemēs spēlējošām valstsvienības līderēm.

Līdzīgi kā rudens sabraukums, arī izšķirošās spēles Latvijas komanda aizvadīs Rīgā. Šoreiz cīņas paredzētas Arēnā Rīga, tiesa, joprojām bez skatītāju klātbūtnes. Lai kvalificētos šovasar Francijā un Spānijā paredzētajam finālturnīram, jāuzvar abās spēlēs, turklāt tiešā konkurente Vācija būs jāpārspēj ar lielu pārsvaru. Cik lielu, to noteiks 4. februāra Horvātijas un Vācijas divcīņas iznākums.

Basketbols. Latvijas valstsvienības kandidātes:

Aizsardzes: Elīna Babkina (Naģežda, Krievija), Ilze Jākobsone, Ieva Pulvere, Dinija Pāvelsone (visas TTT Rīga), Elizabete Bulāne, Vanesa Jasa (abas Latvijas Universitāte), Katrīna Trankale, Ketija Vihmane (abas Liepāja/LSSS);

uzbrucējas: Kate Krēsliņa (Castors, Beļģija), Kitija Laksa, Karlīne Pilābere (abas TTT Rīga), Paula Strautmane (Peacs, Ungārija), Luīze Šepte (Latvijas Universitāte), Anete Šteinberga (Galatasaray, Turcija), Kristīne Vītola (Fenerbahce, Turcija), Rūta Stiprā (Liepāja/LSSS);

centri: Zenta Meļņika (Uppsala, Zviedrija), Aija Klakocka (TTT Rīga), Laura Meldere (Reyer, Itālija)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi