Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Nopietnas ugunskristības jau pirmajā spēlē: šovakar Latvija pret Franciju

Nopietnas ugunskristības Latvijas basketbola izlasi sagaida jau Eiropas čempionāta priekšsacīkšu pirmajā spēlē, kurā jātiekas ar Francijas valstsvienību. Viena no Eiropas sīkstākajām aizsardzībām apvienojumā ar spilgtu uzbrukuma shēmu arhitektu Toniju Pārkeru. Ja pievieno niknumu par piedzīvoto neveiksmi pirms diviem gadiem Polijā, Francijas basketbolisti Lietuvā būs bīstami ikvienam. Spēles sākums trešdien Šauļos pulksten 17.45 (tiešraide TV6).

Pagājušajā sezonā pieci no Francijas izlases divpadsmitnieka cīnījās NBA. Nenoniecinot Žoakima Noā (Bulls), Nikolā Batuma (Trail Blazers), Kevina Serafina (Wizards) un Borisa Diava (Bobcats) spējas, komandas sirds un dvēsele ir Sanantonio Spurs saspēles vadītājs Tonijs Pārkers. 29 gadus vecais basketbolists pārbaudes spēlēs bija spilgts Francijas komandas līderis un ir apņēmības pilns vest komandu vēl tālāk nekā 2009. gada čempionātā Polijā. Toreiz Francija priekšsacīkstes un kvalifikācijas kārtu pabeidza bez zaudējumiem, taču ceturtdaļfinālā «trāpīja» uz nākamajiem Eiropas čempioniem spāņiem. Ar vienu zaudējumu deviņās spēlēs Francija palika piektajā vietā.

Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms gan aicina nepārvērtēt Francijas zvaigznes. «Nevienu nevajag pārlieku respektēt, tad viss būs kārtībā. Pārkers jau nebūt nav daudz labāks par mūsu pašu Jāni Strēlnieku. Jācenšas viņu «piežmiegt» pa visu laukumu,» Blūms atgādināja, ka iepriekš pret Pārkeru ne vienmēr nācies palikt zaudētāju lomā. Vai mazpieredzējušie Latvijas basketbolisti nezaudēs pārliecību, tikai ieraugot pretinieku zvaigznes? «Arī pirms spēles ar Lielbritāniju visiem bija lielas acis, kad viņi lika grozā no augšas gandrīz no tālmetiena līnijas, taču spēlē viņus uzvarējām ar divdesmit punktu pārsvaru,» Blūms nešaubās par psiholoģisko gatavību stāties pretī Eiropas grandiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi