Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Otro vilni nenoturēja

Basketbolisti Sarajevā piekāpjas mājiniekiem, finālturnīra ceļazīme būs jādala ar bulgāriem.

Minimālo programmu Sarajevā izpildīja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, kas no 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sabraukuma pārveda vienu uzvaru, tomēr nerevanšējās laukuma saimniekiem bosniešiem par gada sākumā Rīgā piedzīvoto neveiksmi. Visas spēles garumā ciešot sakāvi cīņā par atlēkušajām bumbām, latviešiem ar izrāvienu galotnē neizdevās sasmelt līdz tam izlieto (73:79). Grieķija un Bosnija jau nodrošinājušas dalību finālturnīrā, bet Latvijas un Bulgārijas basketbolisti februārī sadalīs pēdējo H grupā pieejamo ceļazīmi uz Eiropas meistarsacīkstēm.

Latvijas basketbolistiem Sarajevā tā arī neizdevās atgūties pēc neveiksmīgajām pirmā puslaika beigām, kad līdzīgā cīņā pretinieki divarpus minūšu laikā ieguva divpadsmit punktu pārsvaru. Bosnieši to pamatā veidoja ar otrās iespējas uzbrukumiem, kādu laukuma saimniekiem bija nepieklājīgi daudz – pavisam astoņpadsmit pie latviešu groza izcīnītu atlēkušo bumbu tika pārvērstas 13 otrās iespējas punktos. Iespējas atspēlēties viesiem mazināja zemā precizitāte metienos no distances (7/22) un soda metiena līnijas (12/22). "Diemžēl spēles gaitu būtiski ietekmēja mūsu kļūdas vienkāršās situācijās un neizmantotās iespējas gūt punktus. To dēļ uz brīdi pazaudējām pārliecību," trenera Roberta Štelmahera teikto, visticamāk, var attiecināt uz pirmā puslaika izskaņu. "Atlēkušās bumbas ir visas komandas atbildība. Bija situācijas, kad vienkārši nepaveicās, bet bija arī tādas, kurās nenospēlējām pietiekami atbildīgi," piebilda Latvijas izlases vadītājs.

Latvijas komandas atspēlēšanās mēģinājumus pēdējā ceturtdaļā uzkurināja Riharda Lomaža aktīvais sniegums. No 18 punktu deficīta pēdējās minūtēs izdevās nokļūt dažu metienu attālumā, tomēr līdz iespējai panākt kaut neizšķirtu viesi tā arī netika. "Ne uz brīdi nepadevāmies, taču tam nav nozīmes, jo zaudējām," bez gandarījuma atzina saspēles vadītājs Aigars Šķēle.

Neskatoties uz minorīgo sabraukuma noslēguma akordu, Latvijas valstsvienība Sarajevā uzlaboja izredzes kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Šeit gan jāsaka paldies grieķiem, kuri sarežģītā spēlē galotnē tomēr salauza Bulgārijas izlases pretestību un latviešu konkurentus pārspēja pagarinājumā. Tā kā grieķi un bosnieši jau nodrošinājuši ceļazīmi uz finālturnīru, trešās vietas liktenis, visticamāk, izšķirsies tieši Latvijas un Bulgārijas savstarpējā spēlē, kurai pēc sākotnējā plāna 22. februārī būtu jānotiek Rīgā. Tiesa, pandēmijas apstākļos iespējami visdažādākie pavērsieni. "Vēl nav īstais brīdis runāt par februāra spēlēm, jo neviens nezina, kas šajā laikā notiks pasaulē. Skaidrs tikai tas, ka darīsim visu iespējamo, lai sasniegtu pozitīvu rezultātu," solīja Štelmahers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi