Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Papildspēki arī no aizokeāna

Dāvis Bertāns un Rolands Šmits grasās spēlēt pret Serbiju, Porziņģis varētu palīdzēt augustā.

Vairāki Eirolīgas un Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāji gatavojas pārstāvēt Latvijas valstsvienību jūnija beigās paredzētajā Pasaules kausa kvalifikācijas grupas līderu divcīņā pret Serbiju. Dalasas Mavericks uzbrucējs Dāvis Bertāns jau pievienojies komandas brīvprātīgajiem treniņiem, bet Rolands Šmits komandai solījis pievienoties pēc sezonas beigām Spānijā. Savus plānus ieskicējis arī Vašingtonas Wizards līderis Kristaps Porziņģis, turklāt tajos ietilpst arī dalība valstsvienības spēlēs. Tiesa, ne šīs vasaras pirmajā ciklā – liepājnieks paudis apņēmību būt izlases sastāvā augustā paredzētajās kvalifikācijas otrā posma spēlēs.

Valstsvienība ar nodrošinātu vismaz trešo vietu grupā jau pārvarējusi pirmo barjeru uz Pasaules kausa finālturnīru. Tiesa, 30. jūnijā paredzētā spēle pret Serbiju tik un tā būs ārkārtīgi svarīga, jo šis rezultāts tiks "ņemts līdzi" uz otro posmu, kurā apvienosies A (Latvija, Serbija un, visticamāk, Beļģija) un B (Grieķija, Turcija, Lielbritānija) labākās komandas, lai sadalītu trīs ceļazīmes uz finālturnīru, kas nākamgad paredzēts Tālajos Austrumos.

Brīvprātīgos treniņus Rimi Olimpiskajā sporta centrā fiziskās sagatavotības trenera Oskara Ernšteina virsvadībā jau sākuši ne tikai plašākā kandidātu lokā esošie Roberts Stumbris, Kāris Šiliņš, Kārlis Žunda, Francis Lācis, Anrijs Miška, Dāvids Vīksne, Edvards Mežulis, Oskars Hlebovickis, Roberts Bērziņš un Reinis Avotiņš, bet arī iepriekšējās spēlēs lielu lomu spēlējušie Mārtiņš Laksa, Toms Leimanis, Klāvs Čavars, Rihards Lomažs, kā arī brāļi Dāvis un Dairis Bertāni. Daļa valstsvienības kandidātu vēl ir aizņemti izšķirošajās savu klubu spēlēs, bet daļa izvēlējušies trenēties personīgo treneru uzraudzībā.

Oficiālā treniņnometne sāksies 16. jūnijā, bet gatavošanās posma ietvaros paredzētas divas pārbaudes spēles pret Lietuvu. Tajās nepiedalīsies Rolands Šmits, kurš Barcelona kluba sastāvā Spānijas čempionāta izslēgšanas spēlēs var būt aizņemts līdz pat 24. jūnijam, tomēr valmierietis būšot valstsvienības rīcībā spēlē pret Serbiju. Pēc Krievijas un Baltkrievijas izlases izslēgšanas no turnīra mainīts kvalifikācijas nolikums – otrajā posmā "mantojumā" nāks tikai trīs vadošo komandu savstarpējo spēļu rezultāti. Visticamāk, pēdējai spēlei pret Slovākiju vairs nebūs nozīmes cīņā par kvalificēšanos finālturnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi