Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Piebremzēt Dragiču: Latvija pret Slovēniju par iespēju izcīnīt medaļu

Pretstats iepriekšējam pretiniekam Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību gaida Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, kur Ainara Bagatska vadītā komanda otrdien centīsies sagādāt pirmo zaudējumu turnīrā Slovēnijai un pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas iekļūt labāko četriniekā.

"Būs drausmīgi grūti, bet mēs visu izdarīsim un centīsimies uzvarēt," sola viens no komandas līderiem Dairis Bertāns. Spēles sākums Stambulā otrdien pulksten 21.30, tās tiešraide TV3 kanālā.

Latvijas basketbolisti slovēņus uzvarējuši pēdējās divās spēlēs, turklāt abās bija "būt vai nebūt" likme. Pirms sešpadsmit gadiem Ankarā grupu turnīra izšķirošajā spēlē dramatiskā cīņā izdevās uzvarēt pagarinajumā (99:93) un vēlāk pēc uzvaras arī pār Lietuvu pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas iekļūt Eiropas labāko astoņniekā. Toreiz pret Slovēniju 10 punktus un deviņas atlēkušās bumbas guva pašreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, bet sešus punktus un četras bumbas – viņa asistents Arnis Vecvagars. Pēdējo reizi komandas tikās pirms diviem gadiem Lillē, kad cīņā par vietu ceturtdaļfinālā un iespēju vēl pretendēt uz olimpisko ceļazīmi latvieši uzvarēja ar 73:66.

"Tā bija pavisam cita komanda. Nav iemesla pat salīdzināt, jo šeit ir pavisam citi spēlētāji," Dienai uzsvēra vecākais no brāļiem Bertāniem. Tas attiecas tiklab uz Slovēniju, kā uz Latviju, jo mums klāt nākuši NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, kamēr pretinieku rindas kuplinājuši Gorans Dragičs (Maiami Heat), Luka Dončičs un Entonijs Rendolfs (abi Madrides Real). Pēdējo gadu spožākajam slovēņu basketbolistam Dragičam šis esot pēdējais čempionāts, un viņš līdz šim nav licis par sevi vilties, kopā ar 18 gadu veco Dončiču veidojot ātru un skatāmu komandas spēli. Atlētiskais amerikānis Rendolfs savulaik tika uzskatīts par vienu no lielākajiem NBA talantiem, bet Stambulā pagaidām spēlējis nestabili. Viņš ir konkurentu lielākais drauds zem groziem. Atšķirībā no iepriekš pieveiktās Melnkalnes slovēņiem ir plašāks līderu loks, un bīstami var būt vēl vismaz trīs četri spēlētāji.

Ja izdosies uzveikt slovēņus, ceturtdien pusfinālā būs jātiekas ar Spānijas - Vācijas dueļa uzvarētājiem, bet zaudējuma gadījumā turnīrs mūsējiem būs beidzies jau šovakar.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi