Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pret turkiem un tribīnēm

Pašu rokās Latvijas basketbolistiem Eiropas čempionātā pirms pēdējās kārtas ir otrās vietas izcīnīšana priekšsacīkšu D grupā, bet pēc dažādiem scenārijiem iespējams finišs no pirmās līdz ceturtajai pozīcijai.

Komandā dienu pirms spēles valdīja kaujiniecisks noskaņojums un bija jaušama apņēmība turku līdzjutēju emocijas padarīt par savu priekšrocību. Spēles tiešraide ceturtdien pulksten 20.45 TV3 kanālā.

Pirms pēdējās kārtas vienāda bilance ir trim D grupas līderēm, un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumi paredz, ka šādā gadījumā vērā tiek ņemti savstarpējo spēļu rezultāti. Ja Latvija, Serbija un Krievija turnīru pabeigs ar vienādu bilanci, priekšroka būs serbiem, kuriem savstarpējos dueļos ir septiņu punktu pārsvars, viņiem sekos latvieši un krievi. Šī iemesla dēļ Latvijas komanda tik ļoti centās gūt vēl divus punktus jau uzvarētās spēles beigās pret Krieviju situācijā, kurai līdzīgu treneris Ainars Bagatskis savā karjerā neatminējās. "Perfekti aizmetu garām soda metienu, jo bieži uzbrukumā bumbu pēc soda metiena nesanāk savākt," pēc spēles priecājās Dāvis Bertāns. Mārtiņš Meiers izcīnīja bumbu, bet Krievijas komandas aizsargi liedza viņam gūt punktus. Spēlē pret Turciju punktu attiecībai nozīme būs tikai tad, ja Lielbritānija pārspēs Krieviju. Tā kā Latvija un Turcija ceturtdien laukumā dosies pēdējās, pirms spēles likme būs skaidri zināma.

Jau šobrīd zināms, ka trešās vietas ieguvējiem astotdaļfinālā pretī stāsies Horvātija, ceturtās – viena no turnīra galvenajām favorītēm Spānija. Pirmās un otrās vietas ieguvēju pretinieki noskaidrosies C grupas neklātienes cīņā starp Melnkalni un Ungāriju. 

Turcijas komandai pašmāju čempionātā dažādu iemeslu dēļ nepalīdz spožākās zvaigznes Omers Ašiks un Eness Kanters no NBA, un teju turnīra priekšvakarā no ierindas izkrita naturalizētais amerikānis Bobijs Diksons. Komandā joprojām ir virkne Eirolīgas spēlētāju, taču tie savos Turcijas klubos nav vadošajās lomās, jo tajos toni nosaka leģionāri.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!
 

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Visi kaa VIENS!!! Kaa MUURIS!!! Kaa toreiz Irbe!!! Un pastalinju apdirseejiem - oraalaas un anaalaas atveres CIET!!! Par Latviju!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi