Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pusceļā nonāk pretējos polos

Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas ULEB Eirolīgā starp līderiem un atpalicējiem.

Pandēmijas radītā vide ir mainījusi spēku samēru Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, kur lielākie cietēji sezonas pirmajā pusē bijuši Stambulas lielklubi, kā arī ambiciozi nokomplektētais Maskavas apgabala Himki. Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas turnīra pirmo pusi aizvadījušas ar pretējām sekmēm un Jauno gadu sagaidīs gan tabulas augšējā un apakšējā galā, gan ap izslēgšanas turnīra robežu. 

Astoņpadsmit Eirolīgas klubi pamazām, šķiet, iemācījušies sadzīvot ar ceļošanas ierobežojumiem un Covid-19 klātbūtni, jo vīrusa dēļ pārcelto spēļu salīdzinājumā ar sezonas sākumu kļuvis ievērojami mazāk. Pamatturnīra vidusdaļu gan komandas diezin vai sagaidīs ar vienādu aizvadīto spēļu skaitu, tomēr atšķirība vairs nav tik būtiska, kāda tā dažkārt bija sezonas sākumā. Vīruss visvairāk skāris Turcijas grandus Fenerbahce un Anadolu Efes, kurus iepriekš bija ierasts meklēt turnīra tabulas augšgalā, taču šosezon tie atkāpušies aiz izslēgšanas turnīra robežas.

Latvijas basketbola līdzjutēji ar gandarījumu var raudzīties turnīra tabulā, jo augšgalā nobāzējušies divi mūsu basketbolistu pārstāvētie klubi. Saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks traumu dēļ gan šosezon aizvadījis tikai trīs spēles Maskavas CSKA sastāvā un tikai iepriekšējā kārtā atgriezās laukumā pēc mēnesi ilgas prombūtnes. Savukārt Rolands Šmits lietuviešu trenera Šarūna Jasikeviča vadībā nostiprinājies Katalonijas granda Barcelona rotācijā pēc divām nestabilām sezonām. Valmierietis šosezon Eirolīgā piedalījies visās 14 līdzšinējās spēlēs, pavadot laukumā vidēji 15 minūtes katrā. "Sākotnēji Šmitam jūtami pietrūka pieredzes un spēļu ritma, jo pēdējos divos gados viņš spēlējis maz, taču šī bija viņa iespēja, un viņš to izmantoja," par valmierieša sekmīgo iekļaušanos rotācijā gandarījumu paudis arī treneris Jasikevičs. "Neviens cits nav pelnījis to tik ļoti kā Rolands. Viņš trenējas tā, kā savas dzīves laikā esmu redzējis trenējamies tikai dažus spēlētājus," piebilda lietuvietis.

Divas latviešu pārstāvētās komandas meklējamas arī turnīra tabulas apakšā. Tumši mākoņi pēdējos mēnešos samilzuši virs Piemaskavas debesīm, kur kluba Himki vadība pēdējos gados krietni patērējusies spēcīga sastāva izveidošanai, piesaistot arī Dairi Bertānu un Jāni Timmu, taču komanda ar diviem panākumiem 14 spēlēs atrodas stabilā pēdējā vietā Eirolīgā. Lai gan treneris Rims Kurtinaitis vēl ir galvenā trenera amatā, viņa asistenti no Lietuvas jau aizsūtīti mājup. Grēkāža lomā nonācis arī iepriekš teju bezgalīgu trenera uzticību baudījušais Timma. Vēl novembrī Kurtinaitis publiski aizstāvēja krāslavieti, norādot, ka komanda uzvar un zaudē kopā, tomēr pēdējās Eirolīgas spēlēs Timma zaudējis vietu pamatsastāvā, bet iepriekšējā kārtā pret Barcelona spēlēja vien sešas minūtes. Jau pirms šīs spēles Krievijas žurnālisti ziņoja, ka kluba vadība apsver iespēju šķirties no Timmas, kā arī no zviedra Jūnasa Jerebko. 

Francijas čempiona Vilērbānas ASVEL spēļu ritmu izjauca nokļūšana karantīnā, bet Riharda Lomaža spēles laiks sešos mačos variējis no četrām līdz 21 minūtei. Katru sev doto iespēju cenšas izmantot arī Artūrs Kurucs, kurš Spānijas čempiona Vitorijas Baskonia sastāvā šosezon piedalījies ducī spēļu, turklāt trīs reizes gājis pamatsastāvā. Basku komanda pēc 14 kārtām atrodas uzvaras tiesu aiz ceturtdaļfināla robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi