Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Rihards Kuksiks neapmierināts ar izlases rezultātiem

Neremdināmu vēlmi būt vēl labākam un sasniegt arvien augstākus mērķus izstaro viens no Latvijas basketbola valstsvienības līderiem Rihards Kuksiks. Ļoti paškritisks un gatavs smagi strādāt, lai novērstu savus trūkumus. Viņam jaunajā sezonā gaidāma izšķiroša cīņa par basketbola Mekas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sasniegšanu.

Atjauninātajā Latvijas izlasē Rihards kļuvis par vienu no līderiem. Līdzšinējās septiņās spēlēs viņš guvis visvairāk punktu (96) un bijis starp līderiem arī citos statistikas rādītājos - pārtvertajās (6) un rezultatīvajās (14) piespēlēs, kā arī cīņā par atlēkušajām bumbām (24). Valstsvienības debitantam ir otrais lielākais spēles laiks izlasē, un viņš ir viens no tiem spēlētājiem, par kuru nogurumu Ainars Bagatskis bija spiests sūkstīties pēc smagā zaudējuma Izraēlai.

«Īsā laikā bijušas septiņas spēles, tāpēc jūtams, ka komandas motoru veidojošie spēlētāji ir paguruši,» norādot arī uz Kuksiku, sacīja Bagatskis. Arī pats basketbolists atzīst, ka nogurums ir iekrājies, tiesa, sev raksturīgajā tonī piebilst, ka arī pārējās komandas ir līdzīgā situācijā. Šis spēlētājs ir radis nevis žēloties, bet gan cīnīties. Ainars Bagatskis noteikti Kuksikā atradis īpašības, kuras ciena basketbolistos, - vīrišķību un cīņas sparu.

Cerēja kvalificēties

Par spīti atzīstamajiem rādītājiem statistikas ailēs, 22 gadus vecais basketbolists kategoriski apgalvo, ka nav apmierināts ar kvalifikācijas turnīrā sasniegto. «Mērķis bija kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram,» basketbolistu skumdina komandas ceturtā vieta grupā. «Uzskatu, ka varējām nospēlēt daudz veiksmīgāk. Arī pats neesmu parādījis visu, uz ko esmu spējīgs.»

Kuksiks norādīja, ka visas kvalifikācijas turnīra spēles «bija ņemamas». Izņēmums varēja būt turnīra pirmā spēle Melnkalnē - gados jaunajā komandā bijis liels uztraukums. «Kā pietrūka, lai izcīnītu vairāk nekā līdzšinējās divas uzvaras? Noteikti pieredzes. Visas pretinieku komandas bija ļoti pieredzējušas un bargi sodīja par mūsu pieļautajām kļūdām,» sacīja Kuksiks.

Spilgts piemērs bija pēdējā spēle Rīgā ar Izraēlu. «Otrajā ceturtdaļā uz brīdi pazuda enerģija un bija lūzums. Aizsardzībā nenokomunicējām, ielaidām vairākus vieglus punktus. Pretinieki ieskrējās, un viņus pēc tam bija grūti apstādināt. Arī pašiem pietrūka pārliecības,» basketbolists atminējās notikušo.

Svētdien Somijā jāaizvada kvalifikācijas turnīra pēdējā spēle, lai gan skaidrs, ka augstāk par ceturto vietu grupā pakāpties vairs nevaram. «Jāuzvar principa pēc, jācīnās par katru metru katrā epizodē,» Kuksiks apņēmies turnīru beigt uz pozitīvas nots. Nākamajos gados šīs komandas spēlētāji būs uzkrājuši pieredzi un noteikti varēs izvirzīt krietni augstākus mērķus. «Spēlētāji ir ļoti labi. Visiem kopā vienkārši vairāk jāstrādā, tad arī būs rezultāti.»

Laimi kaļ Amerikā

Kuksiks ir viens no retajiem Latvijas sportistiem, kuri jau vidusskolas laikā pārcēlās okeāna otrajā pusē. Tur viņa basketbolista karjera ir attīstījusies kopš 16 gadu vecuma. Pēc veiksmīgā Eiropas U-16 čempionāta (13,8 punkti, 4,4 atl. b. vidēji spēlē) Kuksiks nolēma doties mācīties un spēlēt basketbolu ASV. Sākotnēji tā bija Floridas Air Academy, bet jau pēc tam Arizonas Universitāte, kuras basketbola komandas sastāvā Kuksiks šogad sāks pēdējo - ceturto - sezonu.

«Mērķi ir augsti. Esmu runājis ar treneri, mums šogad būs ļoti laba komanda, ar kuru jāuzvar vispirms konferencē, un tad jau jātiek tālāk arī «marta trakumā» (NCAA čempionāta izslēgšanas spēlēs),» sacīja Kuksiks. Viņa apņēmību var saprast - veiksmīgs komandas un arī individuālais sniegums var pavērt durvis uz NBA. Šo mērķi nenoliedz arī Kuksiks: «Protams, tas ir katra basketbolista sapnis. Tur tikt ir ļoti grūti, taču nav tā, ka tas ir nesasniedzams. Viss ir darba jautājums.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi