Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Sāks pret galveno favorīti

Pēc izgāztā mājas čempionāta spānietes ieradušās ar atjauninātu sastāvu.

Spēcīgas un niknas par iepriekšējā Eiropas čempionāta iznākumu, taču vienlaikus arī ievainojamas turnīra sākumā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībai pirmajā spēlē pretī stāsies Spānijas basketbolistes. Eiropas dāmu basketbolā pēdējos desmit gados izteikti dominējusī komanda tiek uzskatīta par galveno favorīti šajā finālturnīrā, taču aizsāktā paaudžu maiņa jauna trenera vadībā Latvijas basketbolistēm var pavērt iespējas pārsteigumam. Spēle Telavivā ceturtdien sāksies pulksten 21, tās tiešraide TV6.

No 2001. līdz 2019. gadam spānietes desmit Eiropas čempionātos izcīnījušas deviņas godalgas, tostarp triumfējot trijos no četriem finālturnīriem kopš 2013. gada. Šajā laika posmā izcīnītas arī trīs Pasaules kausa godalgas un olimpisko spēļu sudrabs, tāpēc kā auksta duša izcilajai komandai bija pašu mājās notikušajā 2021. gada finālturnīrā piedzīvotais fiasko – klupiens pret Baltkrieviju grupu turnīrā un vēlāk pret Serbiju ceturtdaļfinālā lika samierināties ar septīto vietu. Jau pāris stundu vēlāk «galva ripoja» slavenajam trenerim Lukam Mondelo, kurš vien pusgadu iepriekš bija pagarinājis līgumu līdz pat 2024. gadolimpiskajam turnīram. Neveiksme ieskandināja arī paaudžu maiņu, kā rezultātā Telavivā pretinieču sastāvā nebūs ilggadējo līderu Laias Palau, Loras Nikolsas un Annas Krusas. Sastāvā šoreiz nebūs arī Senegālā dzimušās Astu Nduras, kuras apturēšana bijusi neiespējamā misija teju jebkurai Eiropas komandai. Lai gan sastāvā ir veterānes Alba Torensa un Silvija Domingesa, līderu lomu uzņemšanās tiek gaidīta no jaunās paaudzes zvaigznītēm ar Rakelu Kareru priekšgalā.

Spānijas komanda ir vienīgā, ar kuru Latvijas basketbolistes finālturnīros spēlējušas vairāk par vienu reizi, bet ne reizi nav uzvarējušas. Pēdējā no piecām savstarpējām spēlēm pirms četriem gadiem Rīgā izvērtās saspringta līdz pēdējām minūtēm (56:59), bet oficiālās spēlēs vienīgo reizi latvietes pārākas bijušas 1998. gadā kvalifikācijas turnīrā Horvātijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi