Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Sestdien startēs Latvijas - Igaunijas sieviešu basketbola čempionāts

Sestdien Rīgā, Tallinā un Cēsīs notiks Latvijas – Igaunijas sieviešu basketbola  čempionāta pirmās piecas spēles. Plkst.14 mača TTT Rīga – AmEstRapla translācija sportacentrs.com. Pamatturnīrā 12 komandas – septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas - sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs _Final 4 _turnīru. Četras labākās Latvijas vienības aprīlī izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunijā), vēsta Latvijas Basketrbola savienība (LBS).

Apvienotajā čempionātā sacentīsies septiņas komandas no Latvijas – SK Cēsis, TTT Rīga, RTU/Merks, Liepājas papīrs, TTT juniores, Latvijas Universitāte un U16 izlase. Igauniju pārstāvēs piecas vienības – čempiones Eclex Tallinn, vicečempiones Tallinn University, bronzas medaļnieces Tartu University, junioru izlases bāzes komanda Audentes un jaunpienācējas AmEst Rapla.

Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrs notiks 2013. gada 1. - 30. aprīlī. Tajā piedalīsies četras komandas, kuras ieņēmušas augstākās vietas Latvijas un Igaunijas čempionāta regulārajā sezonā. Pusfināli un spēles par trešo vietu tiks izspēlētas sērijās līdz divām uzvarām. Fināls notiks sērijā līdz trīs uzvarām.

TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips:

"Kopīgs čempionāts ar Igaunijas komandām Latvijas sieviešu basketbolam dos jaunus iespaidus, jaunas emocijas. Manuprāt, pa divām reizēm spēlēt ar kaimiņienēm būs interesantāk, nekā četras reizes cīnīties tikai savā starpā, tāpēc kopīga čempionāta izveide ir solītis uz augšu. Pērn Baltijas līgas turnīrā Igaunijas čempionvienība Tallinas ECLEX savā laukumā veiksmīgi cīnījās ar spēcīgajām Baltkrievijas komandām, igaunietēm laiku pa laikam bijušas labas junioru izlases. Reālo spēku samēru parādīs pirmās spēles, bet vismaz izbraukuma spēles nebūs vieglas nekur un nevienam."

"Latvijas – Igaunijas čempionāts dos savu pienesumu arī valstsvienībai. Iespējas parādīt sevi un iekļūt valstsvienības apritē ir lielākas, nekā jebkad iepriekš! Vasarā Latvijas izlasē spēlēja sešas basketbolistes, kuras sezonu bija nospēlējušas LSBL ,un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mači apliecināja, ka viņas nebija vājākas par tām „ārzemniecēm”, kuras bija spēlējušas Eiropas valstu otrajās līgās. Viss atkarīgs no pašu mērķtiecības un klubu treneru darba kvalitātes. Sezonas gaitā sekošu visām spēlētājām un katrai ir labas iespējas nopelnīt uzaicinājumu uz valstsvienības treniņiem.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi