Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Simt punktu ceļamaize

Emocionālu lādiņu pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra guva Latvijas basketbolisti, kuri ceturtdien Arēnā Rīga ar 103:69 sagrāva Čehijas izlasi, lai gan arī šoreiz iztika bez Ņujorkas Knicks uzbrucēja Kristapa Porziņģa palīdzības.

Atlikušajā nedēļā līdz finālturnīram treneriem vēl jātiek skaidrībā par kaujas divpadsmitnieku un jācenšas komandas spēlē iesaistīt Porziņģi, neizjaucot pēdējās cīņās iegūto balansu. Porziņģim kopš pagājušās nedēļas pārbaudes spēles pret Lietuvu pilnvērtīgi trenēties liedz ceļgala sasitums. Līdzīgas ligas dēļ Prāgā palika čehu basketbola spožākā zvaigzne – Vašingtonas Wizards saspēles vadītājs Tomāšs Satoranskis.

Redzot, cik bieži pēdējās dienās pienāk ziņas par citu valstu vadošo spēlētāju izkrišanu no sastāva, treneru izvēle neriskēt ar saviem līderiem ir saprotama. Latvijas komandā malā palika arī Ojārs Siliņš, bet no pieteiktajiem tikai pēdējās minūtēs pie vārda tika Artūrs Ausējs un Iļja Gromovs.

Dažādu sporta veidu komandu treneri, komentējot atsevišķu vadošo spēlētāju nepiedalīšanos cīņā, bieži vien apgalvo, ka tā ir iespēja nākamajam sastāvam. To var attiecināt arī uz spēli pret Čehiju, kurā savu iespēju teicami izmantoja centra uzbrucējs Mārtiņš Meiers, kurš sāka spēli Porziņģa vietā, guva astoņus punktus mača sākuma divpadsmit punktu izrāvienā un cīņu pabeidza ar 18 punktiem nepilnās 18 minūtēs. Produktīvi spēlē no soliņa iesaistījās arī Žanis Peniers ar 17 punktiem un Andrejs Gražulis ar 11 punktiem.

Latvijas komandai komfortabls pārsvars bija visas spēles garumā, par ko gan diezin vai priecīgi ir treneri, kuriem pēdējās pārbaudes spēlēs tā arī neradās iespēja pārbaudīt spēlētājus nopietnas spriedzes apstākļos. Tiesa, kaut arī komandai bijis maz spēļu optimālā sastāvā, saspēle laukumā pārbaudes ciklā bijusi augstā līmenī, par ko liecina vismaz divdesmit rezultatīvu piespēļu katrā no pēdējām piecām spēlēm. Tāpat komandai izdevies ierobežot pieļauto kļūdu skaitu.

Visu rakstua lasiet piektdienas, 25. augusta, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi