Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks
Kapteinis Jānis Blūms pirms sava septītā Eiropas čempionāta finālturnīra uzskata, ka iepriekš Latvijas valstsvienībai nav bijis tik spēcīga sastāva, kurā veiksmīgi apvienota jaunība, pieredze un augsta līmeņa spēļu rūdījums

Stambulā runās ar darbiem

Klusēšanas taktiku Eiropas čempionāta priekšvakarā izvēlējusies Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, kas solidāri atteicās runāt ar žurnālistiem, lūdzot pagaidīt līdz pirmās spēles pret Serbiju beigām.

Komanda Stambulā ieradās bez vērā ņemamiem starpgadījumiem, taču nepatīkamu pārsteigumu galamērķī sagādāja turnīra rīkotāji, pirmajā oficiālajā treniņu dienā Latviju kā vienīgo norīkojot uz rezerves sporta zāli. Pārējās D grupas komandas trešdien varēja sākt apgūt Fenerbahce arēnas grozus, turklāt mājiniekiem turkiem tajā notika pat divi treniņi. Lai gan grozu augstums un attālums no sānu līnijas, protams, ir nemainīgs, basketbolisti piekritīs, ka katrā spēļu zālē izjūtas ir atšķirīgas, īpaši jau tad, ja arēna ir tik plaša. Latvijas basketbolisti pirms turnīra pirmās spēles pret Serbiju galvenajā arēnā būs aizvadījuši vienu, bet pretinieki – divus treniņus. 

Lai gan iepriekšējos finālturnīros Ainars Bagatskis bieži vien praktizējis taktiku starp spēlēm treniņus aizvadīt reti, šoreiz komanda izmantojusi visas oficiālās treniņu iespējas. Tas skaidrojams ar to, ka gatavošanās posma laikā salīdzinoši neilgu laiku izdevās spēlēm gatavoties labākajā sastāvā, turklāt komandas līderis Kristaps Porziņģis, kurš piedalījās tikai divās pārbaudes spēlēs, pirms turnīra ceļgala sasituma dēļ pārsvarā trenējās individuāli. Lai gan vairākiem spēlētājiem vēl neilgi pirms došanās uz Stambulu bija veselības problēmas, šobrīd neesot bažu par to, ka kādam pirmo spēli varētu nākties izlaist. 

Sīkāku informāciju par gatavošanos pirmajām divām spēlēm Latvijas žurnālistiem iegūt neizdevās, jo valstsvienība, tostarp treneri, pieņēmusi kopīgu vienošanos nerunāt ar mediju pārstāvjiem līdz pirmajai spēlei – ne tikai spēles dienā, kas ir ierasta prakse sportā, bet arī pēc ceturtdienas treniņa. "Komanda visu vasaru, trenējoties Latvijā, bijusi atsaucīga žurnālistiem, taču turnīra priekšvakarā aicina būt saprotošiem par lēmumu līdz pirmajai spēlei komentārus vairs nesniegt," medijiem, kas bija sapulcējušies uz atvērtajām treniņa pēdējām piecām minūtēm, sacīja Latvijas Basketbola savienības Komunikāciju vadītājs Artūrs Portnovs. Neizpratni gan radīja tas, ka vairākiem ārzemju žurnālistiem komentāri tika sniegti, turklāt arī atsevišķi Latvijas mediju pārstāvji galu galā izrādījās vienlīdzīgāki par citiem.

Latvijas valstsvienībai šis būs četrpadsmitais Eiropas čempionāts, turklāt komanda finālturnīrā spēlēs devīto reizi pēc kārtas. Ainara Bagatska vadībā pēdējos trīs čempionātos izdevies pakāpeniski uzlabot pozīcijas (22. vieta Šauļos, 11. vieta Ļubļanā, 8. vieta Lillē). Komandas kapteinis Jānis Blūms vēl pirms izlidošanas uz Stambulu norādīja uz vairākiem faktoriem, kas rada pamatu cerībām turpināt šo līkni: "Pusotra mēneša laikā esam paveikuši labu darbu, lai sagatavotos šim turnīram. Esam praktiski labākajā sastāvā un ar lielu motivāciju. Komandā šoreiz ir veiksmīgi apvienota pieredze un jaunība." Viņš norādīja, ka ažiotāža ap valstsvienību liela bijusi arī iepriekš, kad komandā spēlēja Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) centrs Andris Biedriņš, tomēr šoreiz sastāvs esot vēl spēcīgāks, jo NBA zvaigznei Kristapam Porziņģim apkārt ir prāvu Eirolīgas pieredzi ieguvuši basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi