Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Stāsts par neatlaidību un sapņu piepildījumu ― klajā nākusi grāmata No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam

Stāsts par neatlaidību un smagu darbu, kas vainagojusies galvu reibinošiem panākumiem ― Ghetto games sadarbībā ar apgādu Jumava klajā laiduši Edgara Gertnera grāmatu, kas vēsta par mūsu 3x3 basketbolistu ceļu līdz olimpiskajam zeltam.

2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs Latvijas 3x3 izlase ― Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš ― izcīnīja pirmo zelta medaļu šajā sporta veidā un iekala savus vārdus vēstures lappusēs. Žurnālista Edgara Gertnera, “Ghetto games” un “Jumavas” veidotā un bagātīgi ilustrētā grāmata “No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam” 25 nodaļu garumā ļaus iepazīt viņu stāstus, trenerus un atbalsta grupu.

“Mūsu Zelta izlase neprot spēlēt kā visi ― viņi vienkārši spēlē 3x3 basketbolu. Jau ar mātes pienu viņi iezīduši neatkārtojamu azartu un mīlestību pret bumbu. Tāpēc katrs mačs tiek spēlēts ar attieksmi ― gāzi grīdā! Tāpēc katra pēcspēles intervija ir šovs. Tāpēc viņi spēlēja Grīziņkalnā. Tāpēc viņi izcīnīja Tokijas zeltu”, stāsta grāmatas autors Edgars Gertners. “Šo “tāpēc” ir ļoti daudz un ne visi ir glaimojoši. Manuprāt, spēja atklāti pastāstīt arī par saviem grūtākajiem dzīves posmiem šos puišus padara par varoņiem. Par īstiem supervaroņiem, no kuriem jaunieši un arī vecāka gadagājuma ļaudis var ņemt piemēru un motivēt sevi nepadoties pie pirmajām, otrajām vai trešajām grūtībām”.

Apgāds “Jumava” jau izdevis 10 grāmatu sēriju jaunatnei “Latvijas leģendas”, kurās stāstīts ne tikai par izcilām pagātnes personībām, bet arī par mūsdienu latviešu sporta zvaigznēm. Nu projekts turpinās grāmatā “No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam”. “Sadarbībā ar “Ghetto Games” veidojām grāmatas radošo komandu, kas, līdzīgi kā mūsu olimpieši, spēs sasniegt ikviena lasītāja sirdi. Sadarbību turpināsim arī pēc grāmatas iznākšanas, apmeklējot Latvijas skolas un stāstot par jaunajām Latvijas leģendām,” stāsta apgāda “Jumava” valdes loceklis Juris Visockis. “Man bija tas gods pārstāvēt Latvijas izlasi basketbolā padomju laikā, kad par augstiem starptautiskiem sasniegumiem varējām tikai sapņot, jo Latvijas izlasei piedalīšanās lielajos turnīros bija liegta. Latvijas basketbola simtgades priekšvakarā Tokijas zelta komanda ir piepildījusi visu paaudžu basketbolistu sapni, kas nu pelnīti iemūžināts grāmatas lappusēs. Tikko izcīnītā uzvara Pasaules tūres Mehiko posmā skaidri norāda ― par šiem puišiem mēs vēl dzirdēsim!”

Kustības “Ghetto games” vadītājs Raimonds Elbakjans: “Man šī grāmata nozīmē noteikta nogriežņa beigas. Atceros dienu, kad ar pliku pakaļu, bet pilnu galvu ideju, metos iekšā ielu basketbola organizēšanā. Man bija mērķis izkaisīt ielu bērnus dažādās sporta un ielu kultūras aktivitātēs. Citējot savu treneri Aigaru Brigmani, es teicu “man ir vienalga kādi te augs basketbolisti, bet gribu, lai mums aug labi cilvēki un goda vīri!”. Olimpiskais zelts ir lielisks kompliments katram, kurš reiz spēris kāju “Ghetto basket” laukumā, jo tikai no katra ieguldītās enerģijas mēs varam piedzīvot šo vēsturisko zelta mirkli Latvijas basketbola vēsturē. Kad es sāku “Ghetto basket” projektu, man ticēja tikai sapņotāji un mūsu mākslinieks Vladislavs Lakše; kad mūsu džeki noticēja savam sapnim, tad arī viņiem neviens neticēja, pat es!!! Man bija klusa cerība, bet viņu ceļš bija tik grūts, ka redzot visus sportiskos un cilvēciskos riskus, nudien neatļāvos ticēt skaļi...(…)Pasaulē ir gana daudz grāmatu, bet šī ir vēsturiska visai mūsu “Ghetto” komandai un katram, kurš reiz pielicis roku, lai lielais darbs uz priekšu iet! Paldies, katram brīvprātīgajam, spēlētājiem, atbalstītājiem un, protams, komandai par emocijām, ko mums dāvājāt caur savu grūto darbu!”

Grāmatu iespējams iegādāties www.jumava.lv un grāmatnīcās visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi