Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Štelmahers Valmiera/ORDO galvenā trenera amatā debitē ar uzvaru pagarinājumā pār bijušo komandu Ventspils

Ar dramatisku uzvaru Valmiera/ORDO komandas galvenā trenera amatā sestdien debitēja Roberts Štelmahers, Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) spēlē pagarinājumā ar 87:83 (14:17, 24:26, 17:16, 17:13, 15:11) savā laukumā pieveicot savu bijušo klubu Ventspils.

Štelmahers amatā tika apstiprināts vien piektdien un iepriekšējās cīņās valmierieši bija rādījuši ļoti nepārliecinošu sniegumu. Kaut šajā mačā lielāko daļu vadības grožus turēja Ventspils komanda, valmierieši neļāva pretiniekiem iekrāt drošāku pārsvaru. Ceturtās ceturtdaļas vidū Valmiera/ORDO bija vadībā ar 66:63, taču tam sekoja ventspilnieku deviņu punktu izrāviens.

Tomēr turpinājumā septiņas minūtes ventspilnieki palika bez punktiem - vispirms Valmiera/ORDO atspēlēja sešu punktu starpību un panāca neizšķirtu 72:72, kā arī noslēdzās pamatlaiks, bet papildlaika ievadā jau izvirzījās vadībā ar 76:72.

Valmierieši turpinājumā panāca arī septiņu punktu vadību (81:74), turpretī ventspilnieki ilgi nespēja gūt grozu no spēles. Pagarinājuma beigās Ventspils rezultāta starpību samazināja līdz diviem punktiem, turklāt amerikānis Damjērs Pits viesu labā guva pēdējos 15 punktus. Tomēr galotnē veiksmīgāki bija valmierieši, kuru sastāvā sekmīgi soda metienus realizēja Mārtiņš Laksa.

Valmiera/ORDO sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Laksa, 20 sameta Lauris Blaus, bet 18 pievienoja Armands Šķēle, kura kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas izcīnītas atlēkušās bumbas.

Ventspils rindās 19 punktus guva amerikānis Kvameins Mičels, 17 pievienoja Pits, bet 12 sameta Kristaps Janičenoks.

Abas komandas šosezon savā starpā tikās otro reizi - novembrī savā laukumā valsts vicečempioni "Ventspils" bija pārāki ar 82:74.

Iepriekšējā mačā, pirms Štelmahers stājās amatā, "Valmiera"/ORDO trešdien viesos "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē ar 69:111 cieta kaunpilnu sagrāvi pret "Barons"/LDz.

Kā zināms, pēc sekmīgi aizvadītā sezonas sākuma "Valmiera"/ORDO piedzīvoja četrus zaudējumus septiņās spēles, kas lika atbrīvot komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu. Viņa pienākumus pārņēma Gatis Melderis, kura vadībā četrās spēlēs valmierieši spēja izcīnīt vien vienu uzvaru. Savukārt Štelmahers amatā tika apstiprināts piektdien.

Trenera karjeru 41 gadu vecais Štelmahers sāka 2009.gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. 2012.gada vasarā viņš kļuva par "Ventspils" galveno treneri, nākamajā sezonā ar komandu triumfējot BBL, aizpērn palīdzot Ventspils komandai kļūt par Latvijas čempioni. Pērn komandai neizdevās nosargāt troni, un Štelmahera vietu pie "Ventspils" stūres ieņēma Kārlis Muižnieks.

Jau ziņots, ka sestdien iepriekš pagājušās sezonas bronzas sērijas atkārtojumā "Jēkabpils" savā laukumā ar 90:88 pieveica "Liepāja"/"Triobet". Uzvarētāju labā 23 punktus guva amerikānis Tailers Larsons, kurš izcīnīja ar 12 atlēkušās bumbas.

Neskatoties uz neveiksmi, LBL turnīra tabulā līderi ar 15 uzvarām 18 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar astoņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga", Pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Ar desmit panākumiem 17 mačos piektajā vietā nostiprinājusies atrodas "Jēkabpils". Piecas uzvaras desmit mačos ir "Valka"/"Valga" kontā, bet astoņas uzvaras 17 spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" vienībai. Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU basketbolisti, kam ir attiecīgi trīs un divas uzvaras.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi