Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vecvagars: Pārtraukumā ģērbtuvē bija tāda asāka saruna

"Pirmajā puslaikā iekritām emocionālā bedrē," pēc uzvarētās spēles pret Beļģiju un 15 punktu deficīta atspēlēšanas otrajā puslaikā sacīja Latvijas U-20 basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.

Latvijas izlase piektdienas vakarā ceturtdaļfinālā tiksies ar Turciju. 

"Nekādā ziņā nevar teikt, ka bijām slikti noskaņojušies vai nesapratām spēles svarīgumu, bet bija jūtams, ka 16 stundu laikā nav atjaunojusies tā psiholoģiskā enerģija, kas ļoti palīdzēja uzveikt Itālijas komandu. Aizsardzībā it kā tika darīts viss sarunātais, bet pēc labi nospēlētām epizodēm pietrūka asuma, lai savāktu atlēkušo bumbu. Uzbrukumā trūka jaudas, pa visu puslaiku metām tikai vienu sodu. Un sākās ķēdes reakcija – metieni bez pārliecības, nepareizi lēmumi... Savukārt beļģi pierādīja, ka ne velti iekļuvuši ceturtdaļfinālā, sodot mūs par kļūdām," atcerējās treneris.

"Pārtraukumā ģērbtuvē bija tāda asāka saruna: gribam vai negribam? Ņemsim vietu ceturtdaļfinālā vai dāvināsim to konkurentiem? Izrādījās, ka komandai tomēr ir raksturs. Otrajā puslaikā parādījās nepieciešamā agresivitāte, labi atbloķējām pretiniekus un ļāvām beļģiem izcīnīt tikai vienu bumbu pie mūsu groza. Mazliet izsitām beļģus no līdzsvara, vairs necenšoties ļoti agresīvi presēt viņu ārējo līniju, bet koncentrējām spēkus bīstamākajās vietās. Pirmās veiksmīgās epizodes vairoja sparu uzbrukumā, turklāt izdevās nospēlēt ne tikai apņēmīgi, bet arī pacietīgi, neaizraujoties ar vieglāko ceļu meklēšanu. Par to tikām atalgoti ar veiksmi arī sarežģītos metienos," uzsver Vecvagars.
 

"Ļoti produktīvi atkal nospēlēja Rolands Šmits, patīkami, ka savu spēli, šķiet, atradis Rinalds Mālmanis, bet labus vārdus var teikt par katru. Tāpat katram bija arī savas kļūdiņas, bet pozitīvā šoreiz bija vairāk," treneris slavē komandu.

"Ceturtdaļfinālā pretī būs Turcijas izlases, kuras sastāvā ir gan 1995.gadā dzimušie 2013.gadā Rīgā notikušā čempionāta uzvarētāji, gan 1996.gadā dzimušie basketbolisti, kuriem iznāca zaudēt pērn ceturtdaļfinālā. Ir motīvs revanšēties, bet tas nebūs izšķirošais. Procedūra būs kā parasti – meklēsim pretinieku vājās vietas un centīsimies tās izmantot. Arī ārstēsim savainojumus, kuri tik ilgā turnīrā krājas visiem. Bet svarīgākās cīņas vēl priekšā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi