Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ventspils piekāpjas ungāru Olaj un noslēdz Eirokausu sezonu

Basketbola klubs Ventspils nespēlēs Izaicinājuma kausa Final Four – tas noskaidrojās otrdienas vakarā Ventspilī, kur mājinieki ar 78:82 piekāpās Ungārijas komandai Szolnoki Olaj. Tādējādi ungāri ceturtdaļfināla sērijā uzvarēja ar 2:1. Spēles gaitā Ventspils klubs bija vadībā ar 14 punktu pārsvaru, tomēr noturēt to nespēja. Otro gadu pēc kārtas ventspilnieki šajā turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Pēc gandrīz divu minūšu pūliņiem pirmie rezultātu atklāja viesi, uz ko gan ventiņi atbildēja ar Dianes trejaci un Janga diviem punktiem. Rezultāts auga līdzīgi līdz ceturtdaļas vidum, kad BK Ventspils īsā brīdī no 9:9 izvirzījās vadībā ar 21:10. Pēdējā minūtē no tālienes trāpīja Jangs, bet viesiem pēdējā uzbrukumā ar precīzu metienu no centra izcēlās Fodors  - pēc 1.ceturtdaļas +11 (24:13).

Otrās ceturtdaļas pirmo pusi labāk aizvadīja Olaj, kuri pietuvojās līdz piecu punktu atstatumam (29:24). Par laimi, īsā brīdī vairākas reizes kļūdījās ungāri un ventiņi atkal ieguva 10 punktu pārsvaru. Pēdējās minūtes veiksmīgāk aizvadīja viesi, līdz ar pirmā puslaika beigas vēstošo sirēnu panākot 34:38. 

Pēc spēlētām četrām minūtēm 3.ceturtdaļā Horvats ar tālmetienu jau izvirzīja vadībā ungārus – 44:45. Kopš 1.ceturtdaļas izskaņas viesiem bija izdevies atspēlēt 15 punktus! Pēc trīsarpus minūšu klusēšanas beidzot mājiniekiem izdevās gūt punktus – samocītu tālmetienu realizēja Jangs. No trīspunktu līnijas atbildēja 2.10 m garais viesu centrs Trepaks, vēl divus punktus pievienoja Nikolovs un ventiņiem jau -3 (47:50). Ceturtdaļa tika noslēgta ar divu punktu deficītu – 50:52 pirms izšķirošajām 10 minūtēm.

Uz katru BK Ventspils veiksmīgo epizodi Olaj atbildēja ar veiksmīgu pretuzbrukumu, neļaujot mājiniekiem pārņemt vadību. Visbeidzot Artūrs Bērziņš ar trejaci panāca 60:58, jāspēlē vēl nepilnas sešas minūtes. Pēc brīža Bērziņš guva divus punktus ar sodu, precīzs arī soda metiens – 63:60. Sekoja virkne neveiksmīgu darbību kurzemnieku izpildījumā, ļaujot ungāriem izvirzīties vadībā ar 71:65 tikai divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Pavisam nepiemērotā brīdī uzbrukumā kļūdījās Tods Abernetijs, bumbu pārtvēra Nikolovs un 67:73. Ventspilnieki sāka apzināti pārkāpt noteikumus, katru uzbrukumu cenšoties noslēgt ar tālmetienu. Šāda taktika ļāva mazliet pietuvoties, tomēr Eirokausu sezona ventiņiem noslēgusies – 78:82.

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Obje Troters, mājiniekiem 17 Stīvenam Grejam, bet 15 – Artūram Bērziņam.

FIBA Izaicinājuma kauss. Ceturtdaļfināls, 3.spēle

BK Ventspils – Szolnoki Olaj 78:82 (24:13;14:21;12:18;28:30)

Ventspils: Grejs 17, Bērziņš 15, Diane 13, Jangs 12, Abernetijs 9, Meiers 8+8ab, Zaķis 4, Vilards, Laksa

Olaj: Troters 20, Horvats 15, Nikolovs 13, Mills 13+12ab, Trepaks 7, Gejs 6,Baders 5, Fodors 3, 




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi