Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīruss liek steigā iepazīt jaunus komandas biedrus

Pandēmijas protokola jūgā turpina nonākt arvien vairāk Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu, tostarp Kristapa Porziņģa pārstāvētais Dalasas Mavericks, kam tradicionālajā Ziemassvētku spēlē pret Jūtas Jazz nevarēja palīdzēt deviņi pamatrotācijas spēlētāji. Arī liepājnieka dalība spēlē, tiesa – savainojuma dēļ, nebija droša vēl tās dienā, tomēr Kristaps kopā ar pāris ierastajiem komandas biedriem un virkni steigā "pielasītu" basketbolistu devās laukumā.

Ar Porziņģa 34 minūtēs gūtajiem 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām gan bija par maz, lai pieveiktu vienu no sezonas līderiem Jazz (116:120). Septiņi Dalasas spēlētāji, ieskaitot līderus Luku Dončiču, Timu Hārdeveju un Maksimiliānu Kleberu, pēc inficēšanās ar vīrusu vai būšanas kontaktā ar citu inficēto iekļauti tā sauktajā Covid-19 protokolā. Vēl divi spēlētāji nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ. Līdzīga situācija izveidojusies vēl vairākos klubos. Pirms Ziemassvētkiem minētajā protokolā bija iekļauts 141 basketbolists, tādēļ NBA komisārs Adams Silvers devis atļauju komandām piesaistīt bez līguma esošus spēlētājus, lai aizvietotu no sastāva izkritušos basketbolistus. Tas palīdzējis izvairīties no masveidīgas spēļu pārcelšanas vienā no līgas komerciāli nozīmīgākajiem sezonas posmiem, taču atsevišķu komandu vaibstus pārvērtis līdz nepazīšanai un, protams, ietekmējis to sniegumu.

Mavericks uzvarējis tikai vienā no pēdējām piecām spēlēm un rietumu zonas turnīra tabulā izslīdējis no labāko sešinieka, kam pēc pamatturnīra būs garantēta vieta izslēgšanas turnīrā. Komandai Jūtā sākās piecu izbraukuma spēļu sērija, kuras laikā ar ierobežotiem spēlētāju resursiem situāciju uzlabot būs sarežģīti. 

Tikmēr Dāvim Bertānam un Vašingtonas Wizards izdevās ar divām uzvarām pabeigt ieilgušo izbraukuma sēriju. Komanda naktī uz pirmdienu savā laukumā ar 96:117 gan atzina Filadelfijas 76ers pārākumu, Dāvim 21 minūtē gūstot 14 punktus (tālmetieni 4/9).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi