Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zvirgzdiņš: Esmu lepns par meitenēm, kuras noticēja, varēja un izdarīja

Gandarījumu par gūto panākumu dāmu basketbola Eiropas čempionātā pret vienu no turnīra favorītēm Krieviju neslēpa Latvijas spēlētājas un treneri. "Bez šaubām, uzvara pār Krieviju ir īpaša. Pats esmu tur daudz strādājis, tāpēc ir lepnums, ja izdodas tādu lielvalsti uzvarēt. Īpašs lepnums ir par meitenēm, par viņu paveikto.

Viņas noticēja, varēja un izdarīja. Tas arī mani motivē. Tas parāda, ka komanda dzīvo un tajā ir spēks," uzsvēra izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Žēl, ka to pirmo neveiksmju dēļ šobrīd esam atkarīgi no pārējām spēlēm un esam spiesti gaidīt rītdienas rezultātu,” viņš atzina.

Viena no komandas pamatspēlētājām Zane Eglīte atklāja, ka pret Krieviju komanda noskaņojusies īpaši. "Uz spēli nācām apņēmības pilnas. Ir milzīgs prieks par uzvaru. Tā dos papildus pārliecību meitenēm, ka varam iet vēl tālāk," sacīja saspēles vadītāja. Viņa atzina, ka pirmajās trijās dienās enerģija patērēta daudz, tāpēc trīs brīvdienas pirms, cerams, otrā posma spēlēm jāizmanto lietderīgi, lai atgūtu patērētos resursus. "Mums ir divi derīgi varianti, tāpēc ceru, ka viss būs kārtībā," teica basketboliste.

Valstsvienības galvenais treneris arī paslavēja savus palīgus par paveikto mājasdarbu: “Mums bija jaukta aizsardzība. Rādījām zonu, bet sedzām cilvēku, kam viņas pirmajā puslaikā nespēja pielāgoties. Viņām vajadzēja ārkārtīgi ilgu laiku, lai pielāgotos un saprastu, kas notiek. Otrajā puslaikā atkal pamainījām aizsardzību un tas atkal nostrādāja. Tas ir mūsu, treneru, darbs, ko paveicām, un tas deva rezultātu," klāstīja Zvirgzdiņš.

Treneris neslēpa, ka krieviešu lēnais spēles stils bijis parocīgs Latvijas komandai. “Mums, spēlējot ceturto dienu pēc kārtas, tas bija ļoti pateicīgs ritms. Bija jātaupa spēki, lai izšķirošajos brīžos varētu izvirzīt savas līderes. Visas četras vairāk vai mazāk deva rezultātu un, lūk, te arī tā uzvara ir,” teica valstsvienības galvenais treneris.

"Brīvajās dienās jāatpūšas un jāsagaida mums labvēlīgs rezultāts. Šī spēles parādīja, ka piederam turnīram un esam cienīgi spēlēt tālāk. Paši vairs neko nevaram ietekmēt, tāpēc uz pēdējām spēlēm nebrauksim un nededzināsim nervus. Ticēsim, ka tur, augšā, mums arī palīdzēs,” žurnālistiem teica treneris.

Jau vēstīts, ka  Latvijas sieviešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīra noslēdzošajā apakšgrupas duelī svētdien ļoti svarīga uzvara pār pretiniecēm - trīskārtējām zelta medaļu ieguvējām no Krievijas, tādējādi saglabājot cerības iekļūt čempionāta spēļu otrajā kārtā.

Spēle noslēdzās ar rezultātu 68:62.

Turpinājumā latvietēm jācer, ka Lielbritānija pirmdien uzvarēs Horvātiju. Tomēr, ja notiks pretējais, Latvijai jācer, ka Serbija pieveiks Krieviju. Tādā gadījumā uzreiz trim komandām - Krievijai, Latvijai un Horvātijai - būs pa diviem panākumiem, bet starp šīm trim izlasēm vissliktākā savstarpējo spēļu attiecība ir tieši Horvātijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi