Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

14 gadus vecā Jansone kļūst par Baltijas čempioni triatlonā, Liepa otrais starp vīriem

Vien 14 gadus vecā dobelniece Beāte Jansone svētdien Alūksnē kļuva par Baltijas čempioni triatlonā, kamēr vīriem uzvaru svinēja igaunis Henrijs Repo, par nepilnām desmit sekundēm apsteidzot Artūru Liepu.

Baltijas čempionāta medaļas sportisti dalīja supersprinta distancē - vispirms veica 375 metrus garu peldējumu Alūksnes ezerā, sekoja 11 kilometru velobrauciens pa Alūksnes pilsētas ielām un noslēgumā vajadzēja 2,5 kilometrus noskriet Pilssalā. Uz starta izgāja visi šobrīd spēcīgākie Baltijas triatlonisti, vīriem apvienojoties 25 daudzpusīgajiem sportistiem, bet dāmām 16 dalībniecēm.

Vīru sacensībās pirmais peldēšanu pabeidza un ar riteni braukt sāka Latvijas izlases līderis Artūrs Liepa, kuram cieši sekoja igauņi Repo un Gregors Rasva, kā arī daugavpilietis Artjoms Gajevskis. Velodistanci viņi veica kopējā grupā un arī skriešanā pirmais devās Liepa. Kādā brīdī viņš sāka paātrināties un centās no Repo atrauties, tomēr uzņemtais temps acīmredzot bija pārāk straujš un igauņu sportists carnikavieti apsteidza, ar rezultātu 29 minūtes un 8,8 sekundes kļūstot par Baltijas čempionu.

Vicečempions Liepa finišēja 9,6 sekundes vēlāk, kamēr trešo vietu izcīnīja Rasva, bet ceturtais bija Gajevskis. Divdesmitniekā iekļuva arī divi jaunie Latvijas sportisti – 14. vietu izcīnīja Francis Daniels Veģeris, kamēr 18. vietu guva Miks Meijers.

Sievietēm peldēšanu pirmā pabeidza dobelniece Beāte Bula, kura maija beigās Polijā izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru kausa posmā, bet viņai cieši sekoja igauniete Sīmara Mirtela-Madlena un sacensību jaunākā dalībniece Beāte Jansone. Riteņbraukšanas segmentā trio pievienojās vēl divas igauņu sportistes un, draudzīgi strādājot, šī piecu sportistu grupa atrāvās no konkurentēm. Arī skriet pirmā sāka Bula, bet jau ātri vien bija redzams, ka Jansone būs veiklāka. Finišējot pēc 34 minūtēm un 23 sekundēm, Beāte Jansone, kura pēc nedēļas svinēs vien savu 15. dzimšanas dienu, kļuva par Baltijas čempioni.

Desmit sekundes uzvarētājai zaudēja igauniete Līsa Kaptena, trešo vietu izcīnīja vēl viena mūsu ziemeļu kaimiņiene Etrīna Etverka, bet ceturto vietu guva Beāte Bula. Vēl no latvietēm desmito vietu izcīnīja Baiba Medne, bet divpadsmitajā pozīcijā starp 16 dalībniecēm bija Elza Šipkova.

Jau pēc nedēļas, 18. jūnijā risināsies Daugavpils triatlons, kurā tiks noskaidroti Latvijas čempioni supersprinta distancē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi