Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arēnai Rīga piešķir nacionālās sporta bāzes statusu

Ministru kabinets (MK) šodien piešķīra nacionālās sporta bāzes statusu Arēnai Rīga, "lai veicinātu nacionālo sporta bāzu attīstību un radītu piemērotus apstākļus Latvijas sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos un citās sacensībās".

"Arēna Rīga" ir dibināta 2006.gadā. To veido tehniskā zona ar nepieciešamo aprīkojumu dažādu sporta pasākumu norises nodrošināšanai, biroja telpas un astoņas ģērbtuves. Tāpat atbilstoši starptautisko sporta federāciju prasībām ir uzstādīti vairāki tablo un interaktīvais kubs, savukārt liela mēroga pasākumu laikā autostāvvietās pie ēkas tiek uzstādītas fanu teltis, papildus biroja telpas un palielināta drošības zona ap sporta bāzi.

Sporta bāzē regulāri tiek rīkotas tādas nacionālās un starptautiskās sacensības kā basketbols, hokejs, teniss, volejbols, florbols, džudo un dažādas grieķu cīņas, valsts nacionālo izlašu dalībnieku treniņi, kā arī bērnu, jauniešu un invalīdu sporta pasākumi.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka sporta bāzē ar sportu saistītie pasākumi veido vismaz 50% no faktiskā sporta bāzes noslogojuma. Tāpat kopš 2006.gada sporta pasākumus "Arēnā Rīga" kopā ir apmeklējuši vairāk nekā 4 miljoni skatītāju. Tā ir piemērota dažādu vietēja, nacionāla un starptautiska mēroga sporta sacensību organizēšanai.

Sporta bāze sniedz arī neatsveramu ieguldījumu sportiska dzīvesveida popularizēšanā ne tikai starp pieaugušajiem, bet arī starp bērniem, ļaujot tiem klātienē iepazīt sportu un satikt savus sportiskos elkus, vērtē IZM.

Vienlaikus ministrija piebilst, ka saskaņā ar likumu ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek nacionālās sporta bāzes un zemi to uzturēšanai.

Halli "Arēna Rīga" pārvalda SIA "Arēna Rīga", kas pieder SIA "Glesum Investments", kuras vienīgais īpašnieks ir Juris Savickis.

2020.gadā SIA "Arēna Rīga" strādāja ar aptuveni 2 miljonu eiro apgrozījumu un 1,15 miljonu eiro zaudējumiem, kas bija būtiski sliktāk nekā pirms pandēmijas, kad 2019.gadā uzņēmumam bija ap 5,14 miljonu eiro apgrozījumus un ap 0,67 miljonu eiro peļņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi