Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pullman viesnīcas šaha čempionātā uzvar Širovs un Mustaps

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 19. un 20. februārī, tika aizvadīts Pullman Riga Old Town Hotel viesnīcas čempionāts ātrajā (Rapid) šahā un ātrspēlē (Blitz).

Ātrajā šahā uzvarēja Spāniju pārstāvošais lielmeistars un rīdzinieks Aleksejs Širovs, kurš 9 partijās uzvarēja visus savus pretiniekus, iegūstot 9 punktus. Ātrspēles turnīrā, kurš notika dienu vēlāk, dramatiskā finālā uzvarēja FIDE (Starptautiskā šaha federācija) meistars Matīss Mustaps.

Pullman viesnīcas čempionāts notika ceturto reizi, pulcējot 139 šahistus no septiņām valstīm. Pēdējos gados šis turnīrs iesāk Latvijas šaha turnīru sezonu, jo sacīkstēs var piedalīties jebkurš šahists neatkarīgi no gadu skaita un spēles līmeņa. Ātrā šaha čempionātā, kurš notika 19. februārī, dalībnieki izspēlēja 9 kārtas. Katrā partijā katram spēlētājam tika dots apdomas laiks 10 minūtes uz partiju, kā arī papildus 5 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Ātrā šaha turnīra līderis bija šobrīd 32. pasaules stiprākais šahists, 2000. gada pasaules vice čempions FIDE versijā, lielmeistars Aleksejs Širovs. Viņa piedalīšanās faktiski nozīmēja intrigu vienīgi par to, ar cik punktiem viņš uzvarēs, nevis vai uzvarēs. Širovs pārspēja visus deviņus pretiniekus un ieguva pirmo vietu. Lieliski startēja Marats Francs, kurš februāra sākumā uzvarēja Latvijas vīriešu ¼ finālā. Pullman čempionātā Francs izcīnija 7. vietu, lai arī startēja ar 19. kārtas numuru.

Dienu vēlāk, 20. februārī, 73 dalībnieku sastāvā norisinājās blica čempionāts, kur katram dalībniekam uz partiju tika dotas 3 minūtes un 2 sekundes. Šogad cīņu par blica kausu pēc 7. kārtas turpināja astoņi labākie šahisti, kuri sacentās izslēgšanas mačos. Finālmačā Matīss Mustaps satikās ar Arsenu Bataševu. Abu mačs pēc divām partijām beidzās neizšķirti 1:1. Lai noskaidrotu uzvarētāju tika spēlēta tā saucamā “Armagedona” partija, kurā ar baltajām figūrām spēlējošajam šahistam ir dotas 5 minūtes uz partiju, bet ar melnajām figūrām spēlējošajam 4 minūtes. Neizšķirta gadījumā par uzvarētāju tiek atzīts spēlētājs, kurš spēlēja ar melnajām figūrām. Tomēr FIDE meistars Matīss Mustaps spēja uzvarēt izšķirošo partiju, un pirmo reizi kļuva par Pullman viesnīcas čempionāta blica čempionu.

Rapid turnīra rezultāti:

Aleksejs Širovs (Spānija) 9 punkti.
Maksims Golubovskis (Latvija) 7.5 punkti
Guntars Antoms (Latvija) 7 punkti
Kristaps Kretainis (Latvija) 7 punkti
Aleksandrs Jazdanovs (Latvija) 7 punkti
Ilze Bērziņa (Latvija) 7 punkti
Marats Francs (Latvija) 7 punkti

Blica turnīra rezultāti:

Fināls: Matīss Mustaps - Arsens Bataševs 2:1

½ fināls:

Matīss Mustaps – Maksims Golubovskis 2:0

Arsens Bataševs – Rolands Bērziņš 1.5: 1.5

 

Visi turnīra rezultāti

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi