Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valmiera nenosargā lielo pārsvaru un nepārvar BBL astotdaļfināla barjeru

Aizvadītās sezonas trešā spēcīgākā Latvijas komanda Valmiera ceturtdien nenosargāja Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla pirmajā spēlē iekrāto 19 punktu pārsvaru un izstājās no turpmākajām sacensībām.

Astotdaļfināla atbildes mačā valmierieši ceturtdien ar rezultātu 70:96 (9:31, 13:21, 25:17, 23:27) izbraukumā piekāpās Lietuvas komandai Ķēdaiņu Ņevežis.

Ņevežis atbildes cīņā jau no pirmajām minūtēm sāka atspēlēšanos, pirmās ceturtdaļas vidū panākot 17:3. Savukārt pirmās ceturtdaļas izskaņā valmierieši zaudēja ar 9:31, un divu spēļu summā priekšā jau bija Lietuvas klubs.

Otrās ceturtdaļas sākumā Valmiera vēl pietuvojās līdz 13:31, tomēr turpinājums komandai nebija labvēlīgs.

Cerības uz panākumu valmierieši gan atjaunoja trešās ceturtdaļas otrajā pusē, kad no 31:60 pietuvojās līdz 44:65, bet pirms pēdējām desmit minūtēm tika zaudēts ar 47:69. Savukārt ceturtajā ceturtdaļā Valmiera tuvāk par šiem 23 punktiem vairs nespēja pretiniekiem pietuvoties.

Tā kā abu komandu pirmajā mačā Valmiera svinēja panākumu savā laukumā ar 89:70, divu spēļu summā tika ciesta neveiksme ar 159:166.

Rezultatīvākais Valmiera rindās atbildes mačā ar 20 punktiem bija Jānis Kaufmanis, bet 14 punktus pievienoja Ernests Kalve.

Šajā mačā valmieriešiem nepalīdzēja centra pozīcijas spēlētājs Kaspars Cipruss, kurš ir apslimis.

Tikmēr Ņevežis sastāvā ar 23 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Taurs Jogela.

Valmiera izslēgšanas cīņām kvalificējās kā ceturtā spēcīgākā A apakšgrupas komanda, bet Ņevežis izcīnīja trešo vietu B grupā. Veiksmīgāku sniegumu grupu turnīrā rādīja Lietuvas klubs, kurš 12 mačos piedzīvoja vien trīs zaudējumus, kamēr Valmieras basketbolisti 12 cīņās pretiniekiem piekāpās sešas reizes.

Vēl citos mačos ceturtdien astotdaļfināla pirmajā cīņā Ventspils izbraukumā tiekas ar Panevēžas Lietkabelis komandu no Lietuvas, bet Jēkabpils spēkojas ar šosezon sekmīgi startējošo Igaunijas komandu Tartu TU/Rock.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas. Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļuva katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām.

Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Latviju izslēgšanas mačos pārstāv visi pieci klubi - Liepāja/Triobet pirmajā mačā ar 79:92 savā laukumā piekāpās latvieša Ingus Bankevica pārstāvētajai Lietuvas vienībai Pasvāles Pieno žvaigzdes, bet Barons kvartāls pirmajā cīņā ar 75:87 savā laukumā zaudēja Zviedrijas klubam Norčēpingas Dolphins, kurā spēlē latvietis Edgars Jeromanovs.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioniem kļuva Ventspils komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos rytas, kā arī Latvijas čempioni VEF Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi