Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apinis konkurenta diskvalifikācijas dēļ Tokijas paralimpiskajās spēlēs tiek pie bronzas medaļas

Konkurenta diskvalifikācijas dēļ pirmdien Tokijas paralimpisko spēļu bronzas medaļa diska mešanas sacensībās piešķirta Latvijas pārstāvim Aigaram Apinim, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Jau ziņots, ka Aigars Apinis Tokijas paralimpiskajās spēlēs svētdien diska mešanā F-52 grupā ieņēma ceturto vietu diska mešanā.

Apinis ar 19,54 metriem trešajā metienā ierindojās nākamajā vietā aiz godalgām.

Zeltu ar 20,02 metriem otrajā mēģinājumā izcīnīja polis Pjotrs Kosevičs, kurš apsteidza horvātu Velimiru Šandoru un indieti Vinodu Kumaru. Piektajā mēģinājumā horvāts aizmeta 19,98 metrus, bet indietis - par septiņiem centimetriem mazāk.

LPK informē, ka pirmdien no Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) saņemta informācija par Indijas sportistu Kumaru, kurš diska mešanas finālā ir startējis nepareizā medicīniskajā klasē, un viņa rezultāts ir anulēts. Līdz ar to trešo labāko rezultātu paralimpiskajās spēlēs diska mešanā F-52 veselības klasē ir sasniedzis četrkārtējais paralimpisko spēļu čempions Apinis.

Būdams viens no pasaules top sportistiem, Apinis sacensībās sagādāja nopietnu konkurenci un satraukumu citu valstu atlētiem. Pats sportists atzīst, ka konkurence viņa disciplīnā paaugstinās ar katru gadu, un aizvien vairāk ir tādu sportistu, kuri met pāri 19 metru atzīmi.

Apinis ir četrkārtējs paralimpisko spēļu čempions un godalgotākais sportists Latvijā. Viņa paralimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā ir 21 metrs, ko viņš sasniedza 2012.gada Londonas paralimpiskajās spēlēs.

2016.gada paralimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, 2012.gada paralimpiskajās spēlēs Londonā - zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā. 2008.gadā Pekinā viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā un sudraba medaļu lodes grūšanā. Savukārt 2004.gadā paralimpiskajās spēlēs Atēnās viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, bet 2000.gadā Sidnejas paralimpiskajās spēlēs - bronzas medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā.

Jau ziņots, ka piektdien Diāna Dadzīte, startējot F-55 veselības grupā, diska mešanas sacensībās izcīnīja sudrabu. Dažas stundas vēlāk individuālajās iejādes sacensībās sudrabu ieguva arī Rihards Snikus un viņa zirgs "King Of The Dance".

Latvijas komandu Tokijā pārstāv paravieglatlēti Aigars Apinis, Diāna Dadzīte, Edgars Bergs un Baiba Rorbaha. Jāšanas sportā iejādes disciplīnā piedalās Rihards Snikus, peldēšanā Latviju pārstāv Jurijs Semjonovs, bet loka šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalsta treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Daria Tikhomirova un Agnese Rozīte un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste ir Sandra Rozenštoka un fizioterapeite - Signe Rinkule.

Latvijas delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

Šīs ir astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalās pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paralimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, teikvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Paralimpiskās spēles Tokijās norisinās no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi