Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Arī vingrošanas superzvaigzne Bailsa piedzīvojusi notiesātā ārsta Nasera uzmākšanos

Arī izcilā amerikāņu vingrotāja Simona Bailsa piedzīvojusi uz 60 gadiem notiesātā bijušā ASV komandas ārsta Lerija Nasera seksuālu uzmākšanos, pirmdien atklāja sportiste.

Bailsa par to pavēstīja savā Twitter kontā, atzīstot, ka tas prasījis ilgas pārdomas. Pašlaik 54 gadus veco Naseru decembrī notiesāja uz 60 gadiem cietumā pēc apsūdzībām bērnu pornogrāfijā.

"Lielākā daļa no jums mani pazīst kā jautru un enerģisku meiteni," rakstīja 20 gadus vecā vingrotāja, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja četras zelta medaļas. "Bet es jūtos nedaudz salauzta. Jo vairāk mēģinu apklusināt iekšējo balsi, jo skaļāk tā kliedz. Es vairs nebaidos izstāstīt savu stāstu."

"Esmu viena no daudzām, kas pārcietusi Lerija Nasera seksuālos uzbrukumus," atklāja Bailsa.

Nasers vainots seksuālos uzbrukumos vairāk nekā pret 100 jaunām meitenēm, ieskaitot ASV olimpietes un Bailsas komandas biedrenes Eliju Raismani, Makkeilu Meroniju un Gabiju Duglasu, kuras arī atklājušas, ka cietušas no ārsta uzmācības.

Nasers var saņemt ieslodzījumu cietumā uz mūžu, jo šonedēļ Mičiganas štatā sākas process atsevišķās lietās par seksuāliem uzbrukumiem, kuros viņš jau atzinis savu vainu.

"Nav normāli saņemt jebkāda veida ārstēšanu no uzticama komandas ārsta un uzskatīt to par "īpašu" aprūpi," norādīja Bailsa. "Tāda rīcība ir pilnīgi nepieņemama, pretīga un aizskaroša, īpaši, ja tāda nāk no cilvēka, kuram uzticies."

Sportiste spiesta atzīt, ka, turpinot gatavoties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, viņai ir psiholoģiski ļoti smagi atgriezties treniņu arēnās, no kurām vingrotājai nav labu atmiņu.

Lēmumu atklāt pārdzīvoto Bailsa pieņēmusi pēc citu cietušo stāstītā. Vingrotāja cer, ka tas neietekmēs viņas mīlestību pret sportu.

Nasers strādāja ar ASV vingrotājām trīs gadu desmitus. Kad skandāls nokļuva atklātībā, pagājušā gada martā amatu bija spiests atstāt USA Gymnastics vadītājs Stīvs Penijs.

Tiek lēsts, ka kopējais no Nasera cietušo sieviešu skaits varētu sasniegt 160.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi