Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Barcelona futbola klubs palīdzēs eiropiešiem cīņā ar smēķēšanu

Eiropas Komisija (EK) un FK Barcelona otrdien paziņo par unikālu partnerību. Quit Smoking with Barça (Atmet smēķēšanu kopā ar Barça) (quitsmokingwithbarca.eu) uzlabos Eiropas Komisijas kampaņas Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt! efektivitāti un palīdzēs miljoniem Barça fanu pārliecināt 28 miljonus Eiropas smēķētāju atmest šo ieradumu uz visiem laikiem, portālu Diena.lv informēja PRStudio pārstāve Antra Gaile.
Partnerība starp Eiropas institūciju un vienu no pasaulē visprestižākajiem sporta klubiem ir ambiciozs projekts, kāds nekad iepriekš nav īstenots tik plašā mērogā. Quit Smoking with Barça ir jaunākā un vispārdrošākā godalgotās kampaņas Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt! iniciatīva; šī ir pirmā reize, kad Eiropas Komisija sadarbojas ar partneri no sporta pasaules, tādējādi uzrunājot miljoniem cilvēku. Programmas mērķis nav nosodīt smēķētājus, bet gan uzsvērt ieguvumus no šī kaitīgā ieraduma atmešanas, papildinot šos pozitīvos vēstījumus ar pārbaudītiem kampaņas Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt! rīkiem. Quit Smoking with Barça piedāvā FK Barcelona faniem, futbola un sporta cienītājiem personalizētu veselības programmu, kas katru dienu sniedz personiskus kluba biedru padomus un uzmundrinājumus.

Kampaņas dzinējspēks būs iCoach (www.exsmokers.eu) – bezmaksas, pārbaudīts digitāls veselības uzlabošanas rīks, kas šobrīd palīdz gandrīz ceturtdaļmiljonam cilvēku visā Eiropā (apmēram vienam no katriem 500 smēķētājiem) atmest smēķēšanu uz visiem laikiem. No otrdienas iCoach ir pieejams kā aplikācija, kas paredzēta gan iPhone, gan Android.

"Ar šo sadarbību mēs mēģināsim palīdzēt futbola atbalstītājiem visā Eiropā atgūt kontroli pār savu veselību un dzīvi, mudinot pret savu veselību attiekties tikpat dedzīgi kā pret šo skaisto spēli,” savā paziņojumā par kampaņas īstenošanu Eiropas Komisijas galvenajā mītnē Briselē sacīja FK Barcelona prezidents Sandro Rosels (Sandro Rosell).

Rosels turpināja: “Mēs esam lepni šodien būt šeit un strādāt plecu pie pleca ar Eiropas Komisiju, lai uzlabotu mūsu atbalstītāju un visu futbola fanu veselību. Mēs patiesi ticam mūsu sauklim Vairāk kā tikai klubs un ļoti augstu vērtējam mūsu pārstāvētās vērtības, veselību un sociālās saistības. Mūsu fani un biedri sniedz mums beznosacījumu atbalstu un uzticību jau 113 gadus, un mūsu pienākums ir rūpēties par visvērtīgāko, kas viņiem pieder, ― par viņu veselību. Barça saprot, cik liela nozīme mērķa sasniegšanā ir komandas darbam, tādēļ, pateicoties kampaņai Quit Smoking with Barça, mēs būsim viņu komandas biedri, palīdzot cīņā pret cigaretēm. Mēs viņiem piedāvāsim padomus, iedrošinājumu un praktisku palīdzību. Es aicinu visus smēķētājus pievienoties šai kampaņai!”

Runājot par jauno aliansi, Eiropas Komisijas veselības un patērētāju aizsardzības politikas komisārs Džons Dalli (John Dalli) sacīja: "Man ir liels prieks strādāt kopā ar FK Barcelona, lai palīdzētu eiropiešiem atmest smēķēšanu. Eiropas Komisija ir ieguldījusi daudz darba, lai palielinātu informētību par smēķēšanas kaitīgumu un ieviestu veiksmīgus tabakas kontroles pasākumus visā ES. Mūsu kampaņa Beidz smēķēt, sāc augstāk mērķēt! palīdz simtiem tūkstošu vīriešu un sieviešu viņu ceļā uz dzīvi bez tabakas, un šai sadarbībai būtu jāpalīdz sasniegt vēl daudz vairāk cilvēku, kam nodot mūsu vēstījumu. Izmantojot universālo futbola valodu, mēs varam palīdzēt lielākam skaitam eiropiešu viņu pūliņos atmest smēķēšanu un kļūt par neapturamiem bijušajiem smēķētājiem uz visu mūžu.”

Par medicīniskajiem jautājumiem Barça atbildīgais direktors un kluba iepriekšējās pretsmēķēšanas iniciatīvas Barça Sense Fum (Barça bez dūmiem) pionieris Dr. Žordi Moness (Jordi Monés), ieraugot Barça ēkās smēķēšanas aizliegumu, sacīja: "Barça ļoti lepojas ar iespēju sadarboties ar tādām institūcijām kā Eiropas Komisija. Mēs vēlējāmies apvienot spēkus ar Eiropā lielāko institūciju, lai pārliecinātu cilvēkus spert pirmo soli pretim dzīvei bez tabakas. Tāpat kā mūsu fani atbalsta mūs un priecājas par mūsu uzvarām, arī mēs ar kampaņas Quit Smoking with Barça palīdzību atbalstīsim viņus visgrūtākajā izaicinājumā ― atmest smēķēšanu uz visiem laikiem.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi