Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

BMX braucēji pasaules čempionātā Austrālijā paļausies uz komandas spēku

Latvijas BMX braucēji jūlija vidū uz pasaules čempionātu Austrālijā dosies ar lielu komandu, un katrs tās dalībnieks būs gatavs darboties, lai palīdzētu veiksmīgākajiem braucējiem, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja viens no komandas dalībniekiem Ivo Lakučs.

No ASV uz Austrāliju brauks pašreizējais pasaules un olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kam Amerikā līdz pasaules čempionātam vēl paredzēts piedalīties četrās sacīkstēs. Savukārt pārējie Latvijas izlases dalībnieki uz Adelaidi ceļos no Latvijas.

"Noskaņojums ir kaujiniecisks, un ikviens būs gatavs cīnīties," teica Lakučs.

Kopā ar Lakuču uz Austrāliju dosies Arturs Matisons, Edžus Treimanis, Toms Skujiņš, Rihards Veide un Kristaps Konrāds, kuriem paredzēts starts elites klasē. Junioru konkurencē gatavojas cīnīties Kristaps Vinters un Klāvs Lisovskis. Komandai Austrālijā būs gatavs palīdzēt arī Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis.

Šoreiz Latvijas BMX izlase ir atteikusies no riskantas taktikas sacensību vietā ierasties neilgi pirms starta. No Latvijas uz Austrāliju komandai izbraukšana paredzēta 14.jūlijā, bet pasaules čempionāts ilgs no 20. līdz 26.jūlijam. Latvijas BMX braucējiem uz starta būs jāstājas devītajā dienā pēc ierašanās Adelaidē, kas ir komandai nekad iepriekš nepieredzēti ilgs aklimatizācijas posms, piebilda Lakučs. Pasaules čempionāts tiek uzskatīts par sezonas galvenajām sacensībām, kam pakārtots viss gatavošanās process.

Daļu izdevumu par dalību pasaules čempionātā sedz komandas braucēji. Štrombergs, Matisons un Lakučs vienojās finansiāli palīdzēt Veidem aizbraukt uz Austrāliju, jo komandā viņu uzskata par pašlaik ļoti spēcīgu braucēju, kas ar labiem rezultātiem ir nopelnījis startēt pasaules čempionātā. Jūnija beigās Veide divos Eiropas čempionāta posmos finišēja otrais.

Ekonomikas krīze izpaužas arī citur pasaulē, tādēļ pasaules čempionātā būs lielāks austrāliešu īpatsvars, bet dalībnieki no citām valstīm ieradīsies mazākā skaitā, prognozēja Lakučs. Viņš paredzēja, ka Adelaidē būs aptuveni 40 superspēcīgu braucēju, bet pārējās vietas līdz simtam aizpildīs vietējie austrālieši. Sagaidāms, ka savainojuma dēļ nestartēs trīskārtējais pasaules čempions amerikānis Kails Benets, kā arī Dienvidāfrikas braucējs Sifiso Nhlapo, kurš šosezon uzvarējis sešos no astoņiem Eiropas čempionāta posmiem.

Latvijas izlasē pēc traumas turpina atlabt Matisons, kurš gatavojas nopietnai cīņai Adelaidē. Ja Matisons tomēr nejutīsies pietiekami labi, lai sasniegtu augstus rezultātus, viņa pieredze komandā tik un tā būs neatsverama, stāstīja Lakučs. Muskuļa mikrotrauma ir arī Lakučam, bet visi citi komandas braucēji pasaules čempionātam gatavojas bez traumām. Iepriekš atslēgas kaula lūzums bija Veidem, taču tagad viņš atguvis sportisko formu.

Latvijas braucēji Adelaides trasi vēl nav redzējuši, tādēļ pagaidām viņiem ir vēl nepilnīga informācija par tās īpatnībām. Sagaidāms, ka trasē būs augsts starta kalns, kas distancē mazāk prasīs ātrumu, bet dos labas iespējas braucējiem ar asumu un braukšanas brīvumu, paskaidroja Lakučs. Par būtisku viņš nosauca arī apstākli, ka trase ir telpās, tādējādi dalībniekus neietekmēs dabas stihijas.

Pagājusī sezona visveiksmīgākā bija Štrombergam, kurš Ķīnā uzvarēja gan pasaules čempionātā, gan vēlāk Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur BMX braucēji startēja pirmo reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi