Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

BMX elite sāk īsto cīņu par dalību Rio: Štrombergs akcentu liks uz kvalitāti, ne kvantitāti

Akcents uz kvalitāti, ne kvantitāti šosezon tiks likts Latvijas BMX riteņbraukšanas izlasē. Īpaši tas attiecas uz tās līderi Māri Štrombergu, kurš punktu sacensībās šosezon brauks biežāk nekā pērn, taču neaizmirsīs arī par individuālajiem mērķiem. Šis gads mūsu sportistiem lielā mērā būs izšķirošs cīņā par trim ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs un treneris Ivo Lakučs Latvijā bija uz dienu iegriezušies, lai atrādītos izlases jaunajam ģenerālsponsoram Monum, taču jau otrdien vakarā atsāka treniņus Lielbritānijā. "Sponsora iegūšana ir vērtīga ne tikai finansiālā, bet arī psiholoģiskā ziņā, jo tas ir stimuliņš puikām. Jūtam, ka esam novērtēti, jo šāds atbalstītājs izlasei ir pirmo reizi mūsu BMX vēsturē," gandarīts bija Lakučs.

Kopš gada sākuma izlase aktīvi trenējusies abpus okeāna, taču nu līderu kvartets sapulcējies Mančestrā, kur notiks pirmais Pasaules kausa posms. "Ar šīm sacensībām arī pa īstam sākas tas ceļš uz Rio. Šosezon galvenās sacensības mums būs pasaules un Eiropas čempionāti, kā arī Pasaules kauss," Dienai atklāja Lakučs.

Šobrīd Latvija olimpiskajā Nāciju rangā ieņem sesto vietu, taču, lai iegūtu trīs olimpiskās kvotas, jātiek divas pozīcijas augstāk. "Jā, līdzšinējo piecu nāciju vietā trīs kvotas šoreiz ir tikai četrām. Mēs parasti bijām piektie... Jācenšas tikt galā ar divām no lielvalstīm - Franciju, Holandi vai Angliju. Tas nav neiespējami, taču, lai to sasniegtu, jāstrādā kā komandai un visās sacensībās katram jānobrauc pēc iespējas labāk," sacīja izlases treneris. "Pagaidām iesim grūtāko ceļu, nemeklējot sētas mačus, kur uzvarēt, lai nopelnītu vairāk ranga punktu. Iesim normālu ceļu, lai ne tikai dabūtu punktus, bet arī ieliktu stipru pamatu nākamajam gadam."

Latvijas izlasē bez Štromberga ir arī Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristaps Konrāds. "Tas ir mūsu kodols, kuriem tiks nodrošināti iespējami labākie apstākļi, lai tos punktus izcīnītu," uzsvēra Lakučs.

Visu rakstu par Latvijas BMX riteņbraucēju ceļu uz Rio lasiet trešdienas, 25.marta, laikrakstā Diena!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Riteņbraukšana

BMX sezonas nozlīmīgās sacensības
18.-19.IV PK 1. posms Mančestrā
9.-10.V PK 2. posms Papendālē
25.-26.VI Eiropas spēles Baku
4.-5.VII Latvijas čempionāts Rīgā
10.-12.VII Eiropas čempionāts Erpā
21.-25.VII Pasaules čempionāts Zolderā
15.-16.VIII PK 3. posms Engelholmā
5.-6.IX PK 4. posms Santjago del Estero
25.-26.IX PK 5. posms Rokhilā


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi