Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda
Es domāju, ka mēs pareizi izdarījām, ka dzīvojām citā viesnīcā, ka viņi [organizatori] nezināja, kur mēs dzīvojam, jo tad būtu vēl vairāk nepatīkamu pārsteigumu priekš mums

Briedis: Ja mēs organizējam Latvijā, nekad pret sportistiem tā neizturamies

Bokseris Mairis Briedis, kurš naktī uz svētdienu Vācijas pilsētā Dortmundē uzveica mājinieku Marko Huku, kļūstot par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu pirmā smagā svara kategorijā, vēl pats līdz galam nav aptvēris notikušo, viņš ceturtdien atklāja intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma.

“Sagatavošanās periodā man tas sports jau bija līdz kaklam, bet tagad liekas, cik var dirnēt un neko nedarīt. Jāatsāk trenēties, bet pagaidām vēl treneris neatļauj, nedēļa vismaz jāatpūšas,” stāstīja bokseris.

Ar sportista veselību viss kārtībā, lai gan sākotnēji pēc cīņas svētdien izskanēja ziņas, ka bokseris varētu būt lauzis ribu. “Riba ir vesela, bet tur ir pārlūzis skrimslis. Tas notika 12.raundā, kad ar tādu spēku gribēju iesist Hukam, ka pats pārlauzu sev to ribas skrimsli. Es ceru, ka drīz sadzīs un varēs jau ar pilnu sparu trenēties, domāt un gatavoties nākošajām cīņām.”

Cīņu Dortmundē, kuru organizatori centušies ietekmēt arī ar netīrām spēlītēm, Briedis dēvēja par pārbaudījumu un jaunu pieredzi. “Ja mēs organizējam Latvijā, mēs nekad pret sportistiem tā neizturamies, smaidot sejā un pēc tam taisot kaut kādas sliktas lietas. Es domāju, ka mēs pareizi izdarījām, ka dzīvojām citā viesnīcā, ka viņi [organizatori] nezināja, kur mēs dzīvojam, jo tad būtu vēl vairāk nepatīkamu pārsteigumu priekš mums [..]”

Briedis vēlreiz apstiprināja, ka viņa komanda nav samaksājusi nepieciešamo summu par Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) jostu, tādēļ tā viņa īpašumā tomēr nav. Taču sākotnējais mērķis bijis daudz prestižākā WBC josta un tas piepildīts.

“Bijām uzmanīgi šajā cīņā, negājām uz visiem 100%, neriskējām, nekāvos un negāju sitienu apmaiņā vairāk boksēju tehniski un taktiski,” Briedis atcerējās notikumus Dortmundē. “[..] Huks nav nekas tāds pārdabisks. Ir bīstams bokseris, bet..”

Komentējot Huka netīros paņēmienus, Briedis minēja sitienus pa pakausi. “Tas, pirmkārt, izsit tavu līdzsvaru, jo aizmugurē smadzenes mums atbild par koordināciju, par līdzsvaru. Protams, atņēmās nedaudz arī izturība, jo tu nobremzējies, tev jāsakoncentrējas, tikmēr pretinieks var uztaisīt vēl pāris kombinācijas. Tā viņš ir vinnējis daudzas cīņas. [..] Tas ir bīstami veselībai. Es parādīju viņam, ka varu atbildēt. Diemžēl ringa tiesnesis bija tāds, kurš teica, ka tā nedrīkst, bet ne punktus atņēma, nekā. Reizes desmit teica, ka tā nedrīkst.”

“Es neesmu [leģendārais ASV bokseris, kurš karjerā uzvarēja visās 49 cīņās] Floids Meivezers, kurš pēdējo raundu nolēkā un zāle izsvilpj. Ja tu esi ringā, tad ir jācīnās,” Briedis komentēja savu gana aktīvi aizvadīto 12. raundu. Bokseris zinājis, ka ir priekšā pēc punktiem, bet vienalga pēdējo raundu boksējis pat spēcīgāk, nevis kā licis treneris.

Pēc cīņas Mairi apsveikuši arī cīņu rīkotāji no ASV, ar kuriem sadarbība nav izdevusies iepriekš. Tostarp izskanējušas tādas frāzes kā “mēs būsim priecīgi uztaisīt tev cīņu Amerikā.” Briedis gan norādīja, ka "amerikāņu vilciens ir aizgājis." “Es neatgriežos tur, kur cilvēki nav gribējuši, vai nav varējuši palīdzēt. Mēs tagad ar savu komandu ejam to ceļu, kuru mēs ejam. Es uzskatu, ka pareizo, un nākotnē viss būs kārtībā.”

Intervijas noslēgumā bokseris atklāja, ka mūsu NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis Rīgā veidos savu sporta centru, kurā atradīsies arī Brieža boksa skola.

Runājot par savu popularitāti, kas soctīklos sasniegusi vēl nebijušus augstumus, Briedis pastāstīja par notikumu šonedēļ kādā veikalā. “Cilvēki Latvijā ir tādi piezemēti, vismaz bija pirms šīs cīņas. Var redzēt, ka grib pienākt, grib nobildēties, bet kautrējās. Tagad biju aizgājis uz veikalu, vajadzēja man nopirkt ledusskapi. Ieejot veikalā, viss personāls saskrēja, nobildējās, saka: “Viņam vajag uztaisīt atlaidi!” Tagad cilvēki ir brīvāki, brīvāk attiecas pret mani, jo viņi zina mani, kāds es esmu. Bez problēmām, es domāju, cilvēki var pienākt un paprasīt nobildēties vai autogrāfu.”

Jau vēstīts, ka pēc Brieža komandas vārdiem, boksera nākamās cīņas sarīkošanai nepieciešams vismaz viens miljons eiro. Maz ticams, ka tā varētu norisināties Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nepareizā vietā un laikā

Antidopinga biroja pārstāvis: dažkārt sportistu attieksme pret noteikumiem ir vieglprātīga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi