Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 krīzes dēļ LOK pārskata 2020.gada budžeta projektu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valde Covid-19 krīzes dēļ ir pārskatījusi budžeta projektu, lai prioritāri nodrošinātu olimpisko sporta veidu federāciju atbalstu un Sporta likumā noteikto programmu izpildi, informē LOK.

Latvijā un pasaulē ir izveidojies ārkārtas stāvoklis sportā, kas šobrīd aizliedz aizvadīt jebkādas sporta sacensības un organizētas treniņu nodarbības, atzīmē LOK.

LOK informē, ka, ievērojot Latvijas valdības pieņemtos lēmumus, tās prioritāte ir nodrošināt organizācijas darbību ārkārtas situācijas apstākļos, samazinot administratīvos izdevumus un atalgojumu, uzturēt komunikāciju ar sportistiem un olimpiskajām federācijām, kā arī sniegt visu nepieciešamo atbalstu sporta nozarei aktuālu jautājumu risināšanā.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers uzsver, ka organizācija ir noteikusi savu stratēģiju krīzes pārvarēšanai - solidāru atbildību un komandas saglabāšanu, realizējot noteiktās prioritātes, proti, sportistu un olimpisko sporta veidu federāciju atbalstu.

"Vienlaikus esam saskārušies ar neparedzētiem apstākļiem - slēgti olimpiskie centri un diskusija par organizācijas atbalstītāju un sadarbības partneru saglabāšanu. Esam izanalizējuši situāciju un varu apliecināt, ka LOK realizēs visas atbalsta programmas, kas ir paredzētas olimpiskajām federācijām, savukārt Latvijas Olimpiešu sociālais fonds nodrošinās sportistiem, treneriem un veterāniem atbalstu iepriekš plānotajā apmērā," LOK citē Tikmera teikto.

Tikmēr LOK prezidents Aldons Vrubļevskis atzīst, ka, lai pārvarētu krīzi, organizācija spiesta meklēt ekonomijas iespējas savā budžetā, tajā pat laikā kvalitatīvi nodrošinot olimpisko komandu "Tokija 2020" un "Pekina 2022" sagatavošanu un startu gaidāmajās olimpiskajās spēlēs. "Tas nav vienkārši, tomēr uzskatu, ka tikai vienoti komandā mēs varēsim šo krīzi pārvarēt," uzsver Vrubļevskis.

Jau ziņots, ka šovasar paredzētās Tokijas olimpiskās spēles pārceltas uz 2021.gadu.

Šogad 20.martā bija jānotiek Ģenerālajai asamblejai, kurā notiktu arī vēlēšanu sesija, taču saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli tā pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Top komentāri

Aldis Kaparšmits
A
Uz tā rēķina, ka olimpiāde šogad nenotiks varēs būtiski palielināt LOK darboņu jau tā ne visai zemās algas.
Edgars
E
Kamēr Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sūdzas par to, ka Latvijas sportistiem nepietiek naudas, tā tomēr pamanās pastarpināti maksāt algu Aivaram Lembergam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi