Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Zoja Golubeva 2012.gadā

Dambretiste Golubeva sešpadsmito reizi karjerā triumfē pasaules čempionātā

Titulētā Latvijas dambertiste Zoja Golubeva svētdien Tallinā 16.reizi karjerā triumfēja pasaules čempionātā, kamēr vīru sacensībās Guntis Valneris pēdējā kārtā zaudēja līdera pozīciju, sacensības noslēdzot trešajā vietā.

Golubeva pēdējā kārtā spēlēja neizšķirti ar Natāliju Sadovsku no Polijas, taču ar to pietika, lai viņa triumfētu sacensībās.

Latvijas dambretiste 15 kārtās nopelnīja 21 punktu, izcīnot sešas uzvaras, bet deviņus mačus noslēdzot neizšķirti.

Tikmēr otrā ar 20 punktiem palika Olga Fjodoroviča no Baltkrievijas, bet bronza tika Ajgulai Idrisovai no Krievijas, kura izcīnīja 19 punktus.

Savukārt sestā palika talantīgā Golubevas audzēkne Jeļena Česnokova, kurai bija 18 punkti, bet Zane Magone ar 11 punktiem irindojās 13.pozīcijā 16 dalībnieču konkurencē.

Dambretistes aizvadīja viena apļa turnīru.

Golubeva iepriekšējo pasaules čempiones titulu ieguva pirms diviem gadiem.

Tikmēr vīriešu sacensībās Valneris pēdējā kārtā nospēlēja neizšķirti ar Artjomu Ivanovu no Ukrainas, kas latvietim maksāja zelta medaļu.

Pirms pēdējās kārtas Valnerim un krievam Aleksandram Švarcmanam bija pa 12 punktiem, taču noslēdzošajā cīņā Švarcmans guva uzvaru, kas viņam deva zelta medaļu.

Švarcmans finālsacensībās 11 spēlēs nopelnīja 14 punktus, bet par punktu mazāk bija vēl vienam Krievijas pārstāvim Aleksejam Čižovam un Valnerim. Pateicoties labākiem papildus rādītājiem, par vicečempionu kļuva Čižovs, bet Valneris palika trešais.

Viņš 11 dueļos izcīnīja divas uzvaras un deviņas reizes cīnījās neizšķirti.

LETA jau ziņoja, ka čempionāts sākās vēl 1.oktobrī un vispirms pirmajā posmā 84 vīru sportisti bija sadalīti trijās apakšgrupās, finālā iekļūstot vien četriem labākajiem no katras grupas.

Valneris savā grupā deviņās kārtās iekrāja 12 punktus un bija otrais, zaudējot vien krievam Aleksandram Georgijevam, kuram arī bija tikpat punkti. Citās grupās pa 12 punktiem savāca arī Nīderlandes pārstāvji Aleksandrs Baļakins un Vouters Volfs.

Vēl no Latvijas sportistiem sacensībās piedalījās Raimonds Vīpulis, kurš ar deviņiem punktiem bija savas apakšgrupas 19.pozīcijā.

Valneris ir 1994.gada pasaules čempions un 1992. un 2008.gada Eiropas čempions, kā arī guvis daudzus titulus zemāka ranga sacensībās.

Pirms tam septembra otrajā pusē Viļņā norisinājās Eiropas komandu čempionāts 100 lauciņu dambretē. Sacensības notika trijās disciplīnās - klasiskajā, ātrajā dambretē un ātrspēlē. Latvijas vīriešu komandai, kurā bija Vīpulis, Benno Butulis un Roberts Misāns šoreiz tika gūta ceturtā vieta klasiskajā un ātrajā dambretē astoņu komandu ieskaitē. Savukārt Latvijas sieviešu komanda, kurā bija Golubeva un Česnokova, izcīnīja trešās vietas klasiskajā dambretē un ātrspēlē, bet ātrajā dambretē kļuva par Eiropas čempionēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi