Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Daugavā pretī Ķīpsalai norisināsies Latvijas atklātais čempionāts burāšanā

Sacensību programmā paredzēts: piektdien, 30.augustā – dalībnieku reģistrācija un jahtu apmērīšana Andrejostā. Savukārt 31.augustā un 1.septembrī jahtas izies uz starta un sacentīsies 4 braucienos.  Sestdien, 31.augustā – pirmais brauciens, apmēram 20 jūras jūdzes, bet svētdien, 1.septembrī notiks 2., 3., 4. brauciens, 5-6 jūras jūdzes katrā braucienā. Pēc jahtu finiša notiks Noslēguma ceremonija un dalībnieku apbalvošana. 
Šogad Daugavā pretī Ķīpsalai no 30.augusta līdz 1.septembrim risināsies burāšanas sacensību apvienotā regate - Latvijas atklātais čempionāts ORC Sportboat klasē un Latvijas Meistara kausa izcīņa Mikro klases jahtām, vēsta biedrības RA Sailing pārstāve Ieva Kaļķe.

Latvijas 2013.gada atklāto čempionātu ORC Sportboat klasē rīko Jūras sacīkšu jahtu asociācija un Latvijas ORC birojs Latvijas Zēģelētāju savienības (LZS) virsvadībā. Latvijas Meistara kausa izcīņu Mikro klases jahtām organizē Latvijas Mikro Klases Jahtu Asociācijas valde.

Regates notiks saskaņā starptautiskajiem burāšanas sacensību noteikumiem BSN 2013-2016. Sacensībās var piedalīties nelielas sportiskas jahtiņas, kuru sastāvā ir no 3-6 komandas dalībniekiem. Paredzams, ka sacensībām reģistrēsies apmēram 15 jahtas. „ Pēdējos gados Latvijā sāk atdzimt burāšana kā sports. Tas priecē visus burāšanas entuziastus un ļauj cerēt, ka šim aizraujošajam sporta veidam pievērsīsies arī arvien vairāk jauniešu”, saka Latvijas Zēģelētāju Savienības valdes loceklis Valters Romans.

Burāšanas sporta līdzjutēji, Rīgas iedzīvotāji un viesi ir laipni gaidīti vērot regates norisi no Andrejostas krastmalas, Vanšu tilta un Ķīpsalas puses sestdien un svētdien ap pulksten 12.00. Balto buru pacelšanās ir aizraujošs skats, kas vienmēr priecēs skatītājus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi