Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džudo treneris Baskins: Ņikiforenko nav īstais smagsvars

Latvijas džudistu treneris Oļegs Baskins godprātīgi atzina, ka Artūram Ņikiforenko Rio olimpiādē tikpat kā nebija izredžu pārspēt krietni smagāko Azerbaidžānas sportistu Ušangi Kukauri. "Praktiski izredžu nebija, tikai minimālas, ja būtu izdevies viņu noķert uz kādu paņēmienu vai parterī. Bijām jau paredzējuši, ka tā būs. Sagatavojies viņš bija pareizi, tāpat pareizi cīnījās, bet pretinieks bija spēcīgāks."

Pretinieks esot bijis labi zināms, jo Ņikiforenko jau divas reizes pret viņu bija cīnījies un abas Artūrs zaudējis. "Viņš (Azerbaidžānas sportists Ušangi Kukauri – M.Z.) tomēr ir smagāks. Artūrs ir mākslīgi pārmests uz smagāko svara kategoriju, lai iekļūtu olimpiskajā komandā. Svara kategorija līdz 100 kilogramiem jau bija aizņemta (tajā startēja Jevgēņijs Borodavko – M.Z.), tāpēc Artūrs izmantoja Eiropas kvotu smagajā svara kategorijā. Artūrs ar 100 kilogramu svaru cīnījās pret džudistu, kuram ir 140 kilogrami un kurš ir pāris reizes jau uzvarējis nopietnos turnīros. Smagajā svara kategorijā vispār ir ļoti maz nejaušības momentu. Ja vieglajās svara kategorijās gadās visādi pavērsieni, tad smagajā – ļoti reti."

Uz jautājumu, vai Ņikiforenko turpmāk būtu labāk cīnīties vienu pakāpi vieglākā svara kategorijā, Baskins atbildēja apstiprinoši. "Es domāju, ka jā – Artūram būtu labāk cīnīties kategorijā līdz 100 kilogramiem. Tā ir viņa reālā svara kategorija. Viņš nav īstais smagsvars."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi