Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

FOTO: Ar skeitbordistu lēcienu pāri robežsargam uz Latvijas-Igaunijas robežas atklāta ekstrēmo sporta veidu izstāde

26. jūlijā uz Valkas-Valgas robežas lielākais sporta muzejs Baltijā - Igaunijas Sporta un olimpiskais muzejs - atklāja ekstrēmo sporta veidu izstādi, Latvijas un Igaunijas skeitbordistiem Madaram Apsem un Romario Sīmersam pārlecot pāri robežsargam un robežas būdiņai 3 metru augstumā. Jaunajā izstādē X-FAKTOR iespējams ne tikai iepazīt, bet arī drošā veidā izmēģināt dažādus ekstrēmos sporta veidus.

Izstādes atklāšanas pasākuma centrālais notikums bija Madara Apses, vienīgā Latvijas profesionālā skeitbordista, un Romario Sīmersa, viena no Igaunijas pazīstamākajiem skeitbordistiem, lēciens pāri Latvijas un Igaunijas robežai. Robežas šķērsošana tika īstenota atbilstoši izstādes tematikai - ekstrēmā sporta veida piekritēji leca pāri 3 metrus augstai rampai, kas balstīta uz robežsarga būdiņas. Papildus lēciena augstumam, demonstrējuma laikā tajā atradās arī pats robežsargs.

Apmeklētājus priecēja gan skeitbordistu triki, gan Igaunijas Sporta un olimpiskā muzeja telts piedāvājums, kurā kā pieaugušie, tā bērni varēja iepazīties ar dažādiem ektrēmā sporta veidiem. Līdzīgi kā muzeja ekstrēmo sporta veidu izstādē “X-FAKTOR” Tartu, arī šeit katram apmeklētājam bija iespēja drošā un sporta entuziastiem draudzīgā veidā izmēģināt dažādus ekstrēmos sportus. Visbeidzot, izmantojot atrašanos uz abu valstu robežas un Latvijas un Igaunijas skeitbordistu klātieni, interesenti varēja aprunāties un uzdot sev interesējošos jautājumus kā robežsargiem, tā sportistiem.

Izstāde “X-FAKTOR” Igaunijas Sporta un olimpiskajā muzejā Tartu vērš uzmanību uz ekstrēmajiem sporta veidiem, kas gūst arvien plašāku popularitāti sabiedrībā un nu jau ir iekļauti vasaras olimpisko spēļu sarakstā. Par ekstrēmiem sporta veidiem var uzskatīt visus, kuros tiek pārbaudītas cilvēka spēju robežas un kuros nepieciešams nedaudz vairāk drosmes un veiklības. Ekstrēmo sporta veidu klāsts ir plašs, sākot ar skeitbordu un parkūru, beidzot ar frīstailu un izpletņlēkšanu. Igaunijas Sporta un olimpiskā muzeja izstādē “X-FAKTORS” var uzzināt gan par ekstrēmo sportu kopumā, gan to, kā dažādas jomas ir saistītas ar Igauniju, gan drošā vidē izmēģnāt kādu no ekstrēmajiem sporta veidiem.

Baltijā lielākais sporta muzejs ir atvērts apmeklētājiem no otrdienas līdz svētdienai, plkst. 10:00-18:00, un tas atrodas Tartu, Igaunijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi