Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Atklāj 3,2 miljonus vērto Olimpiskā centra peldbaseinu un atpūtas kompleksu

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas atklāts Elektrum Olimpiskā centra (EOC) peldbaseins un atpūtas komplekss. Līdztekus 50 m peldbaseinam izbūvēti divi mazie peldbaseini, rekreācijas zona ar četru veidu pirtīm un Rotaļupe. Jaunie peldbaseini primāri paredzēti bērnu peldētprasmju attīstībai un izpratnes veidošanai par drošību ūdenstilpņu tuvumā. Kompleksa modernizācijā investēti 3,2 miljoni eiro.

“Katrs ieguldītais eiro ir investīcija mūsu bērnos un līdzcilvēkos – jaunizbūvētie peldbaseini spēs nosegt aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc ūdens nodarbībām dažāda vecuma grupām. Nedēļā trenēsim gandrīz 100 grupas, īpašu uzmanību pievēršot pavisam maziņajiem,” skaidro Elektrum Olimpiskā centra valdes locekle Zane Grundiņa-Arāja.

Balstoties uz ārvalstu pieredzi, kā arī pediatru un bērnu psihoterapeitu ieteikumiem,  EOC ir izstrādājis īpašu peldētprasmju attīstības programmu zīdaiņiem no 6 mēnešu vecuma līdz 4 gadiem. Programma sastāv no vairākiem līmeņiem, fokusējoties uz bērnu dabiskajai attīstībai piemērotu prasmju trenēšanu pieaugušo klātbūtnē. Lielākoties uzmanība tiek pievērsta bērnu drošībai ūdenī un vispusīgai fiziskai un garīgai attīstībai.

Kompleksa svinīgajā atklāšanā Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone uzsvēra, ka peldēšanai ir daudz ieguvumu – tā ir veselība, attīstība, pilnvērtīga dzīve. “Latviju nākamajās desmitgadēs veidos mūsu bērni un mazbērni. Tāpēc ir būtiski mums radīt drošu vidi, kur bērniem apgūt jaunas iemaņas – ne tikai iemācoties peldēt, bet arī gūstot izpratni par to, kā droši rīkoties ūdenī un ūdens tuvumā. Iespējams nākotnē no šiem mazajiem peldētājiem izaugs sportisti un čempioni, kas mūs pārstāvēs plašajā pasaulē,” teica I.Vējone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi