Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Samoilovs un Šmēdiņš - Eiropas čempioni pludmales volejbolā!

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien triumfēja Klāgenfurtē notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Fināla spēlē Latvijas sportisti ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja itāļus Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveicis Samoilovu un Šmēdiņu par uzvaru Eiropas čempionātā.

"Spraigās un interesantās spēlēs gūtā uzvara turnīrā apliecina Jūsu milzu gribasspēku un spēju sasniegt visaugstākos mērķus, neskatoties uz sarežģīto sagatavošanos. Es un ikviens sporta līdzjutējs Latvijā lepojas ar Jums! Lai izdodas arī turpmāk!" Vējoņa teikto citē Valsts prezidenta kanceleja.

Vējonis novēlējis, lai šis Klāgenfurtē izcīnītais panākums iedvesmo pludmales volejbolistu duetu gatavoties nākamajiem startiem, īpaši nākamgad gaidāmajām Olimpiskajām spēlēm Riodeženeiro.

Zīmīgi, ka iepriekšējos divus gadus Samoilovs un Šmēdiņš bija piedzīvojuši zaudējumus finālturnīra finālspēlēs.

Pirmais sets sākās līdzīgi, bet pirmo tehnisko pārtraukumu Samoilovs un Šmēdiņš sagaidīja pie rezultāta 12:9 savā labā. Lielāku pārsvaru Latvijas sportisti vairs neieguva un drīz vien Ranjēri/Karambula panāca 15:15. Kaut cīņa turpinājās līdzīgi, seta beigās veiksmīgu uzbrukumu veica Samoilovs, bet pēc tam pretinieku bloķēja Šmēdiņš un tika iegūta vadība ar 20:17, ko Latvijas sportisti no rokām neizlaida.

Otrā seta ievadā pārsvarā vadībā atradās itāļi, tomēr pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš pārņēma vadību, lēnām novedot cīņu līdz uzvarai.

Pirms tam spēlē par Eiropas čempionāta trešo vietu starp diviem Nīderlandes duetiem Kristiāns Varenhorsts un Reiners Numerdors, kuri pirms mēneša spēlēja pasaules čempionāta finālā, ar 2-0 (21:18, 21:16) pieveica Aleksandru Brouveru un Robertu Mēvsenu.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš sākotnēji ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) uzveica vietējos Austrijas sportistus Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu, turpinājumā ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:14) saspringtā cīņā pieveica spāņus Fransisko Alfredo Marko un Kristiānu Garsiju, bet noslēgumā ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja Ranjēri un Karambulu.

Līdz ar to Samoilovs/Šmēdiņš grupā ierindojās pirmajā vietā un izslēgšanas cīņas sāka no otrās kārtas - astotdaļfināla -, kurā ar 2-1 (21:17, 20:22, 15:12) pārspēja sacensību astoto numuru Aleksanderu Valkenhorstu un Štefanu Vindšeifu no Vācijas. Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas sportisti ar 2-0 (21:18, 24:22) uzveica 2013.gada sacensību čempionus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru no Spānijas, kuriem bija septītais numurs.

Pusfināla mačā, kas notika svētdienas rītā, Latvijas sportisti ar 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja Aleksandru Brouveru un Robertu Mēvsenu no Nīderlandes.

Šajā sezonā Ranjēri un Karambula guvuši trešo vietu "Major" sērijas posmā Porečā, bet Gštādas "Major" turnīrā palika ceturtie. Tāpat Ranjēri, taču kopā ar Marko Kaminati, uzvarēja Lucernas Open sērijas posmā.

Samoilovs/Šmēdiņš bija vienīgie Latvijas pārstāvji Eiropas čempionāta finālturnīrā. Maijā Eiropas čempionāta "Masters" sērijas posmā, kas norisinājās Jūrmalā, Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu, bet viņu šīs sezonas labākais sasniegums ir otrā vieta Gštādas "Major" sērijas turnīrā Šveicē. Savukārt Maskavas un Jokohomas "Grand Slam" turnīrus, kā arī Lucernas "Open" turnīru pēdējo divu gadu pasaules ranga pirmās vietas ieguvēji noslēguši ar dalītu devīto vietu.

Dāmu konkurencē sestdien sacensībās triumfēja vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, kuras bija izliktas ar ceturto numuru un finālā ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja krievietes Jevgēņiju Ukolovu un Jekaterinu Birlovu, kurām bija devītais numurs.

Savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja polietes Kinga Kolosiņska un Monika Bžosteka.

Samoilovs un Šmēdiņš iepriekšējos divos Eiropas čempionāta finālturnīros bija izcīnījuši sudraba medaļas. Pērn Itālijas pilsētā Kaljāri viņi finālā zaudēja mājiniekiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, bet 2013.gadā, kad finālturnīrs arī norisinājās Klāgenfurtē, atzina Erreras un Gaviras pārākumu.

Tāpat 2009.gadā zeltu izcīnīja Inguna Minusa un Inese Jursone, bet gadu vēlāk bronzu ieguva Mārtiņš Pļaviņš un Šmēdiņš.

Papildināts ar FOTO un Valsts prezidenta apsveikumu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi